Van Van Yyü'de Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

Van Yyü'de Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

19.09.2017 - 17:03 | Son Güncellenme:

.

Van Yyüde Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

VAN (AA) - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ), "Alternatif Eğitim Uygulamaları ve Alternatif Okullar" çalıştayı düzenlendi.

Haberin Devamı

Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen çalıştayda konuşan Vali Murat Zorluoğlu, Van'da göreve başladığı andan itibaren gündeminde ilk sıraya eğitim konusunu aldığını söyledi.

Fakültedeki öğretim üyelerinin yaptığı araştırmanın çok önemli olduğunu ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 2020-2021 yıllarına kadar bütün ülke genelinde tam gün eğitime geçme hedefi var. İlimizde maalesef halen birçok çocuğumuz ikili eğitim görüyor. Hakikaten çok kabul edilebilir bir durum değil eğitim kalitesi açısından. Bunu Van'da da sürat ile düzeltmemiz gerekiyor. Ben Van'daki ilk ve orta okul örencilerimizin yaklaşık yarısının ikili eğitim gördüğünü biliyorum. Bizim hedefimiz 2020 yılının sonuna kadar yapacağımız seri yatırımlarla inşallah tam gün eğitime bütün çocuklarımızın geçmesini sağlamak.

Haberin Devamı

İkinci hedefimiz olarak da akademik başarının yükseltilmesi. Van'ın orta okul ve liselerdeki akademik durumu 70. sıraların üzerinde. Ortak anlayışla bu akademik başarının zaman içerisinde artmasını sağlayacak tedbirleri mutlaka almamız gerekiyor. Biz gerek valilik gerekse büyükşehir belediye başkanlığı olarak sadece merkezi idarenin sağladığı imkanlarla değil, aynı zamanda yerel imkanları da harekete geçirmekle bunu birlikte başarabileceğimize inanıyoruz."

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, "Farklı sistemler nasıl tartışılmalı, bunlar üzerinde durulması gerekiyor. Biz kendi sistemlerimizi eleştirirken bazen sistemi kökünden siliyor, yeni sistemi oturtana kadar da zaman geçiyor ve tam oturtmuşken onu da siliyoruz. Dolayısıyla burada bir enerji kaybı oluyor. Bizim bunlar üzerinde durmamız lazım." dedi.

Çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, ilçe milli eğitim müdürleri, dekanlar, akademisyenler, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.