Gündem Varol Yaşaroğlu kimdir?

Varol Yaşaroğlu kimdir?

10.02.2017 - 13:37 | Son Güncellenme:

Karikatür, illüstrasyon ve animasyonun önemli isimlerinden olan Varol Yaşaroğlu Fırıldak Ailesi ile bu kez sinemada izleyici karşısına çıkıyor. İşte bu akşam Beyaz Show'a konuk olacak olan Varol Yaşaroğlu ile ilgili merak edilenler..

Varol Yaşaroğlu kimdir

Bu akşam Beyaz Show'da "Fırıldak Ailesi" filmiyle Yılmaz Vural; filmin yaratıcısı, mizahın usta kalemi Varol Yaşaroğlu konuk oluyor.

Haberin Devamı

VAROL YAŞAROĞLU KİMDİR?

Varol Yaşaroğlu (d. 1968), Türk animasyon yapımcısı ve karikatürist.

“Kendi yarattığımız hayal dünyasında her şeyi değiştirmek mümkün” söylemini yaşam tarzı yapmış; mizah, karikatür ve animasyona aşık, Koca Kafalar’ın yaratıcısı ve Grafi2000'in kurucusu.

2002-2005 yıllarında Kanal D'de Grafi2000 programını sunmuştur. Programda yayınlanan skeçlerinden birinde Şahan Gökbakar'da yer alır.

Karikatür, illüstrasyon ve animasyon çalışmalarının hepsini ekibiyle birlikte kağıt kaleme hiç dokunmadan bilgisayar ortamında oluşturan Varol Yaşaroğlu, çeşitli üniversitelerde Bilgisayar-internet ve mizah üzerine seminerler verirken, “Ekonomist” ve “Capital” dergilerinin karikatüristliğini ve illüstratörlüğünü yapmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

11 Şubat 2013 tarihinde yayına başlayan, Türkiye'nin yetişkinlere yönelik ilk animasyon dizisi Fırıldak Ailesi'nin yapımcısı ve karakterlerinin yaratıcısıdır.

23 Nisan 2016'da ön gösterimini yapmış ve 2 Mayıs 2016 tarihinde resmi olarak başlamış olan Kral Şakir çizgi dizisinin yaratıcısıdır, Berkay Tokay ve Haluk Can Dizdaroğlu ile.