Ege Vatan size, aileniz bize emanet!

Vatan size, aileniz bize emanet!

21.07.2017 - 05:51 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi’nin ‘Vatan Size Aileniz Bize Emanet’ projesi kapsamında, 7 ayda toplam 2 bin 500 askere moral kolileri gönderildi. Başkan Akpınar, “Bu proje, askerlerimize minnetin ifadesidir” dedi

Vatan size, aileniz bize emanet

Karşıyaka Belediyesi ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi’nin, çatışma bölgelerinde canı pahasına görev yapan askerler ile ailelerine destek olmak amacıyla başlattığı ‘Vatan Size, Aileniz Bize Emanet’ projesi kapsamında, 7 ayda Suriye ve Güneydoğu’da terörle mücadele eden 2 bin 500 askere moral kolileri gönderildi.

Psikolojik destek

Siivl toplum kuruluşları başta olmak üzere bine yakın vatandaş moral kolilerine katkı sağlandı. Paketlerde, ev yapımı çörekler, çocukların kaleminden resimler, el yazısı mektuplar, kitaplar ve manevi değere sahip özel hediyelere yer verildi.

Proje süresince, binlerce askere ulaşılması hedefleniyor. Projenin ikinci ayağında ise askerlerin eş ve çocuklarına manevi destek sağlanıyor. 7 gün 24 saat hizmet veren irtibat noktaları aracılığıyla, sağlık hizmetleri ile psikolojik destek sunuluyor.

Vatan size, aileniz bize emanet
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bu proje vatanı ve milleti için canını ortaya koyan güvenlik güçlerimize duyduğumuz sonsuz minnetin, toplumsal bir ifadesidir” dedi.

Haberin Devamı

‘Askerlerimizle el ele, omuz omuzayız’

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Erdağ da projenin çıkış noktasını “Güvenlik görevlilerimiz şehit olduktan sonra cenazelerinde üzülmek yerine, icra ettikleri kutsal görevleri süresince onlarla el ele, omuz omuza olma isteği” olarak açıkladı. Erdağ, projeye destek olan başta Başkan Akpınar olmak üzere herkese teşekkür etti.