Ekonomi Vatandaş ‘ramazan’ ayında uyanık olsun

Vatandaş ‘ramazan’ ayında uyanık olsun

20.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayında fiyatları yükselterek haksız rekabete yol açmak isteyenler olabileceğini belirterek, “Vatandaşlarımız fiyatları iyi takip etmeli, esnafa güvenmeli” ifadesini kullandı.

Vatandaş ‘ramazan’ ayında uyanık olsun

Palandöken, yazılı açıklamasında, Ramazan ayının yaklaşmasıyla piyasalarda haraketliliğin başladığını kaydetti.

Söz konusu ayda fiyatları yükselterek, haksız rekabete yol açanlar olabileceğine işaret eden Palandöken, “Et, hurma, kuruyemiş, çay ve Ramazan’da sofralarımızdan eksik etmediğimiz birçok yiyecek için zam yapanlar olabilir. Et ve Süt Kurumu piyasaya yeteri kadar et ve et ürünü verecek kapasitede ve tedbirleri almış durumdadır. Vatandaşlarımız fiyatları iyi takip etmeli, esnafa güvenmeli” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, ramazan paketlerindeki gıdaların son kullanım tarihleri ile ürünlerin kalitesinin kontrol edilmesi uyarısında da bulundu.

Ramazan ayında et, pastırma, sucuk, unlu mamuller, bakliyat, meyve ve sebze gibi ürünlerin tüketiminin arttığını belirten Palandöken, “Esnaf ve sanatkarlar olarak mevsimsel etkilerin olumlu olmasını ve fiyatların düşmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.