Gündem Vatandaşlar için online “ne zaman emekli olurum” uygulaması!

Vatandaşlar için online “ne zaman emekli olurum” uygulaması!

03.11.2016 - 09:10 | Son Güncellenme:

Milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefince internetten SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik tarihi öğrenebiliyor. SSK mükelleflerinin emeklilik tarihini kolaylıkla ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden öğrenebilme şansı bulunuyor. Online SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ücretsiz ve şifresiz olarak tüm SSK mükelleflerince kullanılabiliyor.

Vatandaşlar için online “ne zaman emekli olurum” uygulaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet hizmetleri vatandaşlara çok önemli işlem kolaylıkları ve zaman tasarrufları sağlıyor. Bu çerçevede Türkiye’de özel sektör çalışanlarına yönelik olarak internette SSK ne zaman emekli olurum uygulaması hizmet vermeye başladı. Türkiye’de milyonlarca vatandaş, özel sektör alanında çalışarak geçimini sağlamaya, devletin sağlık güvencesi ve sosyal güvence imkanlarından yararlanabilmek ve aynı zamanda da yaşlılık döneminde de çalışma döneminde elde etmiş olduğu bu haklarını sürdürebilmek amacı ile Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefi olarak yoğun şekilde çalışıyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde yer alan SSK mükelleflerinin SSK emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri konulardan birisi de emekliliklerinin hangi tarihte olacağı oluyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu yüzden SGK tarafından Türkiye’deki milyonlarca SSK mükellefinin kolay şekilde emeklilik tarihini öğrenebilmesinin sağlanabilmesi amacı ile online ne zaman emekli olurum uygulaması sunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından son yıllarda hızla gelişen ve insanların yaşamlarının her alanında kendisine en etkin şekilde yer edinmiş olan interneti ve teknolojik sistemleri oldukça etkin şekilde kullanması, Türkiye’de bu alandaki etkin kurum olma özelliğine sahip olabilmesini sağladı. Çünkü son yıllarda oldukça büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojileri sayesinde artık vatandaşlar, yaşamlarının her alanında mobil akıllı cihazları yoğun şekilde kullanılıyor ki bu durumda internete erişim imkanının nerede olursa olsun kendisinde bulunmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Böylelikle de internet hizmetleri insanların yaşamlarında çok önemli bir yer edinirken, internet işlemlerinin sağladığı hızlı ve kolay işlem şansından kamu alanında da vatandaşların yararlanabilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısı aktif şekilde kullanılıyor ve internette online kamu hizmetleri sunuluyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK ne zaman emekli olurum gibi çok sayıda online hizmet uygulaması vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) dijital hizmet uygulamaları ile birlikte sadece dakikalar içerisinde SSK emeklilik tarihlerinin ne zaman olacağını öğrenebilmelerini sağlayacak SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak, emeklilik tarihi hesaplamalarını gerçekleştirebilmeleri mümkün kılınıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamalarının 7 gün 24 saat tüm vatandaşlar tarafından kullanılabiliyor olması dolayısı ile SSK mükelleflerinin ne zaman emekli olurum uygulamasından emekliliklerinin ne zaman olacağı sorgulamasını da istediği zaman gerçekleştirebilme şansı bulunuyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan SSK ne zaman emekli olurum uygulamasında SSK mükellefleri öncelikle cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, erken yaşlanma durumu ve malullük durumu bilgilerini giriyor. 2.etapta ise SSK prim gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik-sanatçı gün sayısı, fiili hizmet süresi, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini giriyor.