Gündem Ve kara kış, beyaz yüzünü gösterdi

Ve kara kış, beyaz yüzünü gösterdi

03.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde havalar soğurken, kar yağışı yurdun büyük kesimini etkisi altına aldı. Kar nedeniyle bazı köy yolları kapandı

Ve kara kış, beyaz yüzünü gösterdi

Soğuk hava ve yağışlı hava dün yurdun büyük kesimini etkisi altına alırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuzey ve doğu kesimlerinde hafta sonuna kadar yağışların etkili olacağını bildirdi. Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı ile Şırnak, Siirt ve Muş’ta yoğun kar ve tipi uyarısı yapıldı. Ankara’da dün sabah saatlerinde başlayan tipi, bir süre sonra yerini lapa lapa kara bıraktı. Tüm ilçeleri de etkisi altına alan kısa süreli kar yağışı hayatı olumsuz etkilemezken, yüksek kesimlerde beyaz bir kar örtüsü oluştu. Tipi nedeniyle karla kaplanan yolarda kış lastiği olmayan sürücüler ise zor anlar yaşadı. Kar kalınlığı, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Kartalkaya’da 30, Kartepe’de ise 10 santimetreye ulaştı.

Haberin Devamı

29 köy ulaşıma kapandı

Tunceli’de etkili olan kar nedeniyle 29 köy yolunun kapandığı, 41 köye de elektrik verilemediği bildirildi. Yozgat ve Kırıkkale’de etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Yozgat-Sivas Karayolu’nda ulaşım kontrollü sağlanırken ekipler de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Van’da etkili olan kar nedeniyle Bahçesaray ilçesiyle ulaşımın sağlandığı 3200 rakımlı Karabet Geçidi’ndeki 4 yere çığ düştü. TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı aralıklarla devam ederken, karayolları ekiplerinin kar küreme çalışmaları da devam etti. Trafik ekipleri ise araçlarda kış lastiği denetimi yaptı, sürücüleri çekme halatı ve takoz konusunda uyardı. Nevşehir’de, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava daha sonra yerini kar yağışına bıraktı. Aniden bastıran kar, sürücüleri ve vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Haberin Devamı

Okullara 1 gün kar tatili

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde, iki gündür etkili olan kar yağışının bugün de artarak devam edeceği belirtilerek bazı okulların tatil edildiği bildirildi. Ovacık ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle Ovacık Spor Lisesi hariç eğitim öğretime bugün için ara verildi.

Bolu’da TEM’de kuyruk

Bolu’da, TEM yolunun Çaydurt ve Gerede gişeleri arasındaki yaklaşık 45 kilometrelik bölümde kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. 2 ayrı noktada kayan 2 TIR nedeniyle ulaşım bir süre durdu.