Vedat Sakman

  • İsim
    : Vedat
  • Soyad
    : Sakman
  • Mesleği
    : Müzisyen
  • Doğum Tarihi
    : 1949
    1949-01-01
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

 Müzisyen.
 
Biyografi
1949 yılında Konya'da doğan Sakman, profesyonel müzik yaşamına, müzisyen bir babanın oğlu olarak, İzmir'de lise çağlarında başladı. İlk çaldığı enstrüman davul oldu. Daha sonra gitarla tanıştı. 70'li yılların, bir grup oluşumu içinde şarkılar yapma ruhu, müzik yaşantısında önemli rol oynadı.
 
Müzik Hayatı Hakkında
Grup Doğuş ile 12 yıllık bir beraberliği oldu. Bu dönemde aranjörlük ve armoni eğitimi aldı. Grup Doğuş'tan ayrıldıktan sonra reklâm ve film müziklerinin yanı sıra, pop müziği şarkıcılarına şarkılar verip, düzenlemeler yapmaya başladı.
 
Vedat Sakman, ilk solo albümü olan "Müzisyen"i 1989 yılında yaptı. Aynı yıl Erovizyon'da Grup Pan'la birlikte Bana Bana adlı şarkıyı icra etti. 1990 yılında Zuhal Olcay'ın "Küçük Bir Öykü" albümünün prodüksiyonunu gerçekleştirdi. Albümdeki tüm besteler ve düzenlemeler kendisinin, sözler Mehmet Teoman'ın idi.
 
1991 yılında yine Zuhal Olcay'ın "İki Çift Laf" albümünün sekiz şarkısının sözlerin yazıp, müziğini ve düzenlemelerini yaptı. Aynı yıl tüm şarkı ve düzenlemeleri kendisine ait olan "Kapılar" adlı ikinci albümünü çıkardı. 1994 yılında üçüncü solo albümü "Sevgileri Unutmadık" yayınlandı. Bu albümdeki sekiz şarkının beste ve düzenlemeleri kendisine aitti. 1997 yılında Hümeyra'nın "Beyhude" isimli albümünün müzik direktörlüğü ve aranjörlüğünü yaptı. Hümeyra bu albümde Vedat Sakman'ın iki şarkısını seslendirdi. 1998 yılında Zuhal Olcay'ın "İhanet" ve Leman Sam'ın "İlla" adlı albümlerinin müzik direktörlüğünü ve aranjörlüğünü yaptı. Her iki sanatçının albümlerinde yeralan pek çok şarkının da söz ve müziğini yazdı.
 
Diskografi
1989: Müzisyen
1992: Kapılar
1994: Sevgileri Unutmadık
2002: Usulca
2006: Konser
2011: Yaşamın Gözlerin Kadar Güzel Olsun


Vedat Sakman biyografisi

Vedat Sakman kimdir?

Vedat Sakman 1949 tarihinde doğmuş olup Müzisyen olarak görev yapmaktadır.

Vedat Sakman kaç yaşındadır?

Vedat Sakman 1949 tarihinde doğmuş olup 68 yaşındadır.

Vedat Sakman ne iş yapar?

Vedat Sakman Müzisyen olarak görev yapmaktadır.

Vedat Sakman nerelidir?

Vedat Sakman Türkiye vatandaşıdır.

©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.