Gündem Vegan dönerin ustası da Türk

Vegan dönerin ustası da Türk

28.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da yaşayan 30 yıllık aşçı Erbil Günar ülkedeki vegan piyasasının kralı olmaya hazırlanıyor. Bayburtlu Günar’ın vegan dönerleri kapış kapış satılıyor

Vegan dönerin ustası da Türk

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan 30 yıllık aşçı, Erbil Günar, hazırladığı vegan dönerle bu alanda Avrupa’nın kralı olma yolunda. Günar, hububattan yaptığı vegan dönerle Avrupa ve Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Dünya piyasasında ilk kez Münih’te piyasaya sürülen vegan döner tüm Avrupa’ya hızla yayılıyor. Kısa zamanda Almanya’nın birçok kentinde bayilikler veren Günar, Münih’te 4’üncü şubesini açtı.
Bayburtlu Günar, “Hububat ve baharatları karıştırarak 9 yıl boyunca deneyler yapıp vegan döneri ürettim. Özel formülle hububattan hazırladığım karışıma döner eti lezzeti vermeyi başardım. Buluşumda artık vejetaryen ve veganlar da, et tadıyla döner yiyebiliyor. Soya fasulyesinden yapılan 4 değişik sosla sunduğum dönerin dünya patentini de aldım” dedi.
Baklava da yapıyor
Lahmacun, pide, börek ve baklava gibi ürünleri de vegan yaptığını belirten Günar, “Almanya çapındaki şubelerimiz artıyor. Bir Rus gıda şirketi ile Rusya pazarına da girmeye hazırlanıyoruz. Şube açmak isteyenlere özel seminerler veriyoruz” diye ekledi. Son olarak Münih’teki bir vegan fuarına katılan Erbil Günar’ın vegan döner çadırı önünde uzun kuyruklar oluştu.

Haberin Devamı

Vegan kime denir?

Veganizm hayvansal gıdaları, giyecekleri ve üretilmesi için hayvanların acı çektiği bütün ürünlerin kullanımının reddi olarak açıklanıyor. Uygulayanlara vegan deniyor. Veganlar, üretilmesi için hayvanların kullanıldığı yiyecek ürünlerini tüketmiyor. Yapımında deri, kemik, jelatin ve yün gibi hayvansal maddelerin kullanıldığı yiyecek dışı maddeleri de kullanmıyor.