Tekirdağ VEKİL YEL’İN FETİH MESAJI

VEKİL YEL’İN FETİH MESAJI

29.05.2016 - 14:46 | Son Güncellenme:

.

VEKİL YEL’İN FETİH MESAJI

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yel, İstanbul’un fethinin 563’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında İstanbul’un fethinin önemine değinen Yel, “Birçok medeniyete asırlarca ev sahipliği ve başkentlik yapan İstanbul’un fethi ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. İstanbul tarihi boyunca büyük öneme sahip olmuş,bir çok milletin sahip olmak istediği bir şehirdir” dedi.
Yel, mesajında ayrıca, Peygamber Efendimizin (S.A.V) İstanbul’un fethi ile ilgili hadisini de hatırlatarak, “Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed’in (S.A.V) ‘İstanbul bir gün feth olacak, onu fetheden asker ne güzel asker onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır’ hadisi şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu kutlu şehrin fethi İslam’ın bir neferi olan aziz Türk milletine nasip olmuştur. Fetih için İstanbul surlarına dayanan Fatih Sultan Mehmet ve ordusu, sadece Bizans ile değil aynı zamanda haçlı ordusuyla da karşılaşmıştır. Üstün bir zeka örneği ile gemilerini karadan Haliç’e indirdiğinde dünyadaki dengeleri sarsmış, fetih ile bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle birçok medeniyete asırlarca ev sahipliği ve başkentlik yapan İstanbul’u bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.