Gündem Venedik değil İstiklal Caddesi!

Venedik değil İstiklal Caddesi!

03.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da dün etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Başta İstiklal Caddesi, Üsküdar ve Haliç olmak üzere şehrin pek çok bölgesi sular altında kaldı. Kasımpaşa’da 4 dakika süren hortum oluştu

Venedik değil İstiklal Caddesi

İstanbul’da dün öğle saatlerinde yoğun gök gürültüsü ve şiddetli rüzgârla başlayan sağanak yağış birçok bölgede etkili oldu. Öncelikle Silivri, Avcılar, Beylikdüzü gibi batıdaki ilçelerinde başlayıp Başakşehir, Bağcılar, Bayrampaşa istikametinde ilerleyerek kentin genelinde etkili olan sağanak, vatandaşlara zor anlar yaşattı.
En korkutucu sahneleri ise Haliç bölgesindeki vatandaşlar yaşadı. Şiddetli rüzgâr nedeniyle Kasımpaşa ile Marmara denizinin Erdek açıklarında yaklaşık 4 dakika süren hortum oluştu. Bölgedeki vatandaşlardan edinilen bilgiye göre Haliç Tersanesi üstünden geçip önce sağ sonra sola doğru devam eden hortum bölgede hasara sebep oldu.

Haberin Devamı

Sandalyeler uçuştu
Tersane görevlilerinin bahçede top oynarken yakalanıp hızla kaçışmalarıyla kimsenin yara almadığı hortumda bölgedeki çay bahçelerinde, yol kenarlarında ve tersanede hasar meydana geldi. Yol kenarındaki ağaçlar yerlerinden sökülüp bazı Ak Parti flamaları etrafa saçılırken çay bahçelerinin de sandalyeleri etrafa uçuştu. Bazı binaların çatıları uçup evlerde su baskınları yaşanırken tersanede ise camlar kırılıp çatıda bulunan saclar etrafa uçuştu.

Üsküdar yine teslim oldu
Yağış bazı yollarda su taşkınlarına da neden oldu. Seyir halindeki araç sürücüleri zor anlar yaşarken bazı araçlar da yollarda mahsur kaldı. Taksim alt geçidinde araçlar uzun süre mahsur kalırken İstiklal Caddesi’ni de su kapladı. Vatandaşlar otobüs duraklarına ve kapalı alana sığınırken bazı vatandaşlar da evlerinde mahsur kaldı.
Haziran ayının ilk günlerinde İstanbul’daki sağanak yağışın en etkili olduğu yerlerden biri olan Üsküdar’da dün yine yağışla vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ümraniye’de de sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. İstiklal mahallesi Gülistan sokak sağanak yağmur nedeniyle göle dönerken bazı insanlar yükselen su nedeniyle evlerinde mahsur kaldı. Polisten ve itfaiyeden yardım isteyen vatandaşlar itfaiye tarafından evlerinden çıkarıldı. Ümraniye İstiklal Mahallesi’ndeki Kılıç Sokak’ta da rögarların tıkanması sonucu, bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Evinde mahsur kalan bir kişi komşuları tarafından pencerenin demir korkulukları sökülerek çıkarıldı.