Kültür Sanat Venedik Festivali ustaları buluşturdu

Venedik Festivali ustaları buluşturdu

01.09.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

64. Venedik Film Festivali görkemli programına devam ediyor. Festivalde Türk filmi yok, ama Ferzan Özpetek jüride yer alıyor

Venedik Festivali ustaları buluşturdu
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Günümüzün film festivallerine modellik eden ilk etkinlik olma onurunu taşıyan Venedik Film Festivali, orijinal adıyla La Mostra Cinematografica’nın 64.’sü ustalara kucak açtı. 8 Eylül’e dek sürecek olan La Mostra’da hiç Türk filmi bulunmuyor, ama Ferzan Özpetek Çinli usta Zhang Yimou başkanlığındaki jüride yer alıyor.
Çoktandır sesi soluğu çıkmayan üç usta Venedik’te beliriverdi. Mısırlı usta Yusuf Şahin “Heya fawda / Kaos”, Rus usta Nikita Mikhalkov “12” ve Fransız usta Eric Rohmer “Les Amours d ’Astrée et Céladon” ile çaptan düşmediklerini kanıtlıyor. Britanya’dan iki ayrı kutupda yer alan Peter Greenaway “Nightwatching”, Ken Loach “It ’s a Free World...” ile Amerikan sinemasının kendine özgü yönetmeni Brian De Palma “Redacted” ile Lido’ya geldiler. 

Asya yıldızları
Ang Lee “Lust, Caution”da Asya’nın iki starı Tony Leung Chiu - Wai ile Joan Chen’i bir araya getirdi. Todd Haynes’in Bob Dylan yaşamöyküsü “I’m Not There”de ünlü müzisyeni yedi yıldız canlandırıyor. Clint Eastwood’un Oscarlı “Milyonluk Bebek”ini yazan Paul Haggis ilk yönetmenlik denemesi olan “Çarpışma” ile Oscar kazandıktan sonra ikinci filmi “The Valley Elah” ile Altın Aslan’a aday.
Yarışma dışı bölüm de ustalar geçidi olarak programlandı: Woody Allen’ın kara filmi “Cassandra’s Dream”de Colin Farrell ve Ewan McGregor başrollerde. Takeşi Kitano “Kantoku banzai!” ile komediye dönüyor. Claude Chabrol’ün  aşk üçgeni “La Fille coupée en deux”de Ludivine Sagnier ve Benoit Magimel rol alıyorlar.