Gündem Viktoria Plzen laneti!

Viktoria Plzen laneti!

25.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantepsporlu Rajtoral’ın intiharının ardından lanet iddiası ortaya atıldı. Rajtoral’la birlikte Viktoria Plzen’de top koşturan bir oyuncu birkaç gün önce intihar etti, diğeri de ölüm döşeğinde

Viktoria Plzen laneti

Çekya’nın Plzen kenti, ‘pilsen’ ismine de kaynaklık eden kimliğiyle, biranın başkenti olarak bilinir. Ancak kentin, futbol takımında meydana gelenler nedeniyle son yıllarda acının da başkenti haline geldi.

Haberin Devamı

Gaziantepsporlu Frantisek Rajtoral’ın intiharının ardından bir başka Çek futbolcu daha intihar etti. Rajtoral’ın Viktoria Plzen’den takım arkadaşı olan ve savunmada birlikte görev yaptığı David Bystron, tıpkı Rajtoral gibi bir kaç gün önce kendini evinde asarak hayatına son verdi.

Aynı şekil intihar etti

Rajtoral’ın Türkiye’deki ölümüyle sarsılan Çekya, hemen ardından bir diğer Çek futbolcu Bystron’dan gelen haberle sarsıldı. Art arda gelen ve birbirine benzeyen bu ölümlerin yanı sıra Viktoria Plzen forması giymiş oyuncuların yaşadıkları olumsuzluklar da ayrıca dikkat çekti. Plzen takımının Şampiyonlar Ligi’nde de oynayan efsane dönemi olarak bilinen 2012’deki kadrosunda Rajtoral ve Bystron ile birlikte savunmadaki üçüncü isim olan Marian Cisovsky’nin de ölümle cebelleştiği ortaya çıktı. ALS hastalığına yakalan ve 2 yıl önce futboldan zorunlu emekli olan oyuncunun durumunun kritik olduğu öğrenildi.
Yine o dönemki kadroda yer alan oyunculardan olan Daniel Kolar da eşinin durumu nedeniyle sıkıntılı günler yaşadı. Viktoria Plzen’den geçen yıl ayrılıp Gaziantepspor’a transfer olan futbolcunun eşi o dönem kansere yakalandı ve 2014’te hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yolu bu takımdan geçen farklı isimlerin de başı dertten kurtulmadı. 2015 yılından bu yana kırmızı-lacivertli ekibin formasını giyen Jan Kopic ve kulüpten yeni ayrılan Ondrej Vanek’in isimleri uyuşturucu ticaretine karıştı. Vanek’in Kopic’e para karşılığı uyuşturucu temin ettiği belirtildi.