Dünya Vİrgİnİa karıştı!

Vİrgİnİa karıştı!

13.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Virginia eyaletine bağlı Charlottesville kentinde yüzlerce ırkçının düzenlediği gösteride çatışmalar çıkınca, bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Bununla birlikte ırkçı gruba karşı çıkan göstericilerin arasında dalan bir otomobil, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı.

Vİrgİnİa karıştı

Araba yayalara daldı

Charlottesville’de Konfederasyon Ordusu’nun komutanına ait heykelin kaldırılması planı üzerine, ırkçı grupların başlattığı protesto gösterilerinde kavga çıktı. Irkçı grupların silahlarıyla geldiği gösteri alanına, karşıt grupların da gelmesi üzerine kentte gerilim yükseldi. Dün bir otomobil, ırkçı gösterilere karşı çıkan ve yüzlerce kişiden oluşan grubun arasına daldı. Olayda çok sayıda kişi yaralanırken, insanların arasına dalan araç, tekrar hızla bölgeden uzaklaştı.
ABD Başkanı Donald Trump, Charlottesville şehrinde ırkçı ve karşıt göstericiler arasındaki olaylarla ilgili olarak tepki gösterdi ve “Hepimiz bir arada olmalıyız ve nefreti kınamalıyız. ABD’de bu tür şiddet olaylarına yer yoktur. Bir olmalıyız” mesajını verdi.
Charlottesville Valisi Michael Signer ise Başkan Trump’ı eleştirerek, söz konusu olayların, seçim kampanyası sırasında savunulan düşüncelerin bir ürünü olduğunu söyledi. Signer, Amerika’da şu an olup bitenlerin sorumlusunun Beyaz Saray ve Başkan’ın çevresindekiler olduğunu ima etti.