Teknoloji Virüsleri cebinizde temizleyin!

Virüsleri cebinizde temizleyin!

12.06.2009 - 11:26 | Son Güncellenme:

Autorun virüsleri hafıza kartınıza da bulaştıysa, bilgisayarınıza bağlamadan temizlemek için bu yazıyı okumanızda fayda var.

Virüsleri cebinizde temizleyin

Flash belleklerin, kronikleşmiş sıkıntılarından olan autorun virüslerinden, hafıza kartınız da nasibini aldıysa, bu virüsleri bilgisayara bağlamadan Symbian'da temizlemeniz artık mümkün.

Haberin Devamı

Uygulama autorun dosyalarına dair ayrıntıları content ekranında göstrebiliyor.

Ar.inf isimli küçük aracımızın tek görevi, adından da anlaşılacağı üzere, "autorun.inf" dosyalarını temizlemek. Bu küçük zararlıların Symbian'da faaliyette olamıyor oluşunu fırsat bilerek temizleme işlemini gerçekleştiren yazılım Python tabanlı olarak geliştirilmiş.

Autorun virüsleri hafıza kartınıza da bulaştıysa, bilgisayarınıza bağlamadan temizlemek için bu yazıyı okumanızda fayda var.

"ar_inf" Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı açtığınızda basit bir arayüzü ile karşılaşıyorsunuz. Seçenekler diyerek menüye girdiğinizde Autorun yazısını göreceksiniz. Burada dört farklı seçenek mevcut.

"Check" seçeneği hafıza kartınızda virüs bulunup bulunmadığı kontrol ediyor. "Content"e geldiğinizde kartınızdaki virüs hakkında bilgi alabiliyorsunuz. "delete" de tahmin edeceğiniz üzere virüsleri tek tıkla anında temizliyor.

Haberin Devamı

Autorun.inf dosyaları tek tıkla çok hızlı bir biçimde temizleniyor.

Symbian S60 3. sürüm cihazlar ile Python 1.4.5 ve üzeri yüklü olduğu takdirde çalışan uygulama signed (sertifikalandırılmış) olarak geldiğinden, herhangi bir sertifika sorunu ile karşılaşmıyorsunuz. Yine bu uygulama da; Python ile geliştirilen Symbian uygulamalarında olduğu gibi; Python'un yüklü olduğu dizine kurulmadığı takdirde hata veriyor. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

 Daha fazlası için www.shiftdelete.net sitesini ziyaret ediniz.