Vitrin A B C Ç D E F G kısaca AEG

A B C Ç D E F G kısaca AEG

27.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

A B C Ç D E F G kısaca AEG

A B C Ç D E F G kısaca AEG


Tasarım, tasarım, tasarım... İşte beyaz eşyadaki trend bu. En mühim husus da ergonomi. Artık eğilip kalkmak yok, varolan programlara bağlı kalmak yok. Bu kez her şey gerçekten dokunmatik; iki tuşta işiniz bitiyor. Misalse, Elektrolux AEG’nin yeni ürünleri elbette...

       Gülden Özdencanlı

       Gerçekten, beyaz eşya alırken en yakın bayiye gidip gelişigüzel bir şey mi seçersiniz, hani baba ocağındaki o klasik markayı mı alırsınız, yoksa piyasayı iyice araştırıp teknolojik, ekonomik ve pratik, en uygun modeli mi bulmaya çalışırsınız?
       Aslında toplum olarak biz en kolay yolu tercih eder, seçimlerimizi de rastgele yaparız. Markalar hakkında da pek bilgimiz yoktur. Örneğin AEG’nin yüzde yüz yerli bir marka olduğunu düşünürüz. Aslında, bir Alman da AEG çamaşır makinesi aldığında bu ürünün Alman malı olduğunu düşünür; Fransızların çoğu da Emektrolux’ün Fransız markası olduğundan emindir. Aslında Elektrolux, 60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren; Avrupa’da AEG, Electrolux ve Zanussi, Amerika’da ise Frigidaire, Gibson, Kelvinator, Tappan, White Westinghouse, Euroka, Poulan ve Weed Water olarak bilinen 99 senelik bir İsveç markası.
       Electrolux’ler, İtalya’daki Porcia ve Susagena fabrikalarında günde üç vardiya, full kapasite bir çalışmayla, dünyanın dört bir tarafındaki ülkelerin istek ve ihtiyaçlarına göre üretiliyor. Electrolux’ün Türkiye Genel Direktörü Nevio Pollesel, yepyeni, tasarım harikası modellerle Türkiye piyasasında çıkış yapmaya hazır olduklarını söylüyor.
       Bunların bence en önemlileri AEG Diva çamaşır makinesi, Euro Combi No Frost buzdolabı ve AEG Profi 2000 paslanmaz çelik fırın.
       Beyaz eşyalarda da çağın değişen koşullarına uygun trendlerin olduğunu görüyoruz. 2000 yılında tamamen tasarım öne çıkıyor. Örneğin AEG Diva modelinin, İtalya’daki tanıtımlarında Diva, otomobillerle kıyaslanan bir kampanyayla sunuluyor. (İtalyanca’da otomobil: makine)

       Kendi programını kendin yap
       Dünyada artık tüm tasarımlar ergonomik; aynı meşhur jean markası Levi’s’ın son modeli Engineered gibi. AEG Diva da ergonomik olarak düşünülmüş; eğimli tasarımı ve tamburu, 30 cm. eni, 180 derece açılan kapağı, 25 farklı programıyla ekonomik ve çok pratik. Çamaşırlarınızı makineden eğilmeden çıkarabiliyorsunuz. Programında yer alan pamuklu, sentetik, hassas ve el yıkaması (bu program müthiş) seçenekleri ile yıkama süresini ve sıkmayı otomatik olarak ayarlayan Diva’da, isterseniz kendi programınızı da yapmanız mümkün. Yani aynen otomatik fotoğraf makinesi gibi; dokunmatik, iki tuşta işiniz bitiyor. Ekonomik su ve enerji kullanımının yanı sıra, Diva’nın bir özelliği de son derece sessiz çalışması.

       Evde yemek pişirmek mi?
       Yarı profesyonel paslanmaz çelik fırın AEG Profi 2000, 7 cm.’ye kadar ayarlanabilir ayakları ile kullanıcılara pratik çözümler sunuyor. Turbo ısı dağıtım özelliği sayesinde, pişirme sırasında sıcak havanın fırın içinde sürekli olarak hareket etmesini ve bu sayede yemeklerin daha hızlı ve homojen pişirilmesini sağlıyor. Fırının programlanma özelliği sayesinde, tüketiciler evde bulunmadıklarında da yemek pişirme olanağına sahip olabiliyor.

       Isı farkı minimum
       En az enerji tüketen no frost buzdolobı Electrolux Euro Combi, hem soğutucu, hem de dondurucu bölümleri ile diğer geleneksel no frost’lara göre daha geniş iç hacmine sahip. Bu özelliği ile kalabalık Türk ailelerinin ihtiyacına cevap veriyor.
       Ayrıca, defrost yapmak için yiyecekleri dondurucudan çıkarmaya gerek yok. Isı farkı minimuma indirildiği ve soğutucunun her yerinde bütün ürünler eşit ısı altında korunduğu için balık, et gibi kolay bozulan yiyecekler, soğutucunun alt kısımlarında rahatlıkla saklanabiliyor.