Vitrin Annelere ve kızlarına özel

Annelere ve kızlarına özel

08.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Annelere ve kızlarına özel

Annelere ve kızlarına özel
8 Ağustos 1998
Semra KARDEŞOĞLU Annelere ve kızlarına aynı türde kıyafetler üreten Oilily firmasını kızımla birlikte ziyaret ettik. Çeşit zenginliğinde hangi kıyafetleri seçeceğimizi şaşırdık.

Çiçek benim biricik kızım. Henüz 10 aylık mini mini bir kız. Onun dünyaya gelmesinden sonra aldığım doğum izninin bitmesine yakın kara kara düşünmeye başlamıştım. Muhabir bir anne olmanın hiç de kolay olmayacağının farkındaydım. Sabah onu bırakıp işe gitmek gerçekten de çok zor oldu. Hele izin günü onun gülücüklerine, şımarıklıklarına alışıp, bütün bir gün onunla yerlerde yuvarlandıktan sonra pazartesi günleri her şey daha ağır geliyor.
Geçtiğimiz hafta buna bir çözüm buldum. Anne ve çocuklara aynı türde giysiler üreten bir firma ile ilgili haber yapmaya karar verdikten sonra, giysileri tanıtacak bir anne ve bebek manken bulmayı düşündüm. Sonra bu işi kızımla birlikte yapmaya karar verdim. Böylece Çiçek'le beraber ilk işimize gitik. Ne var ki, Oilily firmasının Türkiye temsilcisi Cloy Tekstil'in Satış Müdürü Fazilet Batılı ve diğer şirket çalışanlarının tüm ilgisine rağmen Çiçek'i çok fazla memnun edemedik. Küçük hanım giyinip soyunmaktan doğrusu çok hoşlanmıyor. Oysa kendisi manken olamamış anneler gibi ben de kızımın manken olmasının hayaliyle yaşıyordum! Kızım bütün hayallerimi suya düşürdü. Ünlü bir mankenin annesi olamayacağımı anladığım o dakikalar benim için büyük bir hüsrandı...
Merkezi Hollanda'da bulunan Oilily firması 1970'de kurulmuş. Ardından annelere ve kızlarına aynı çizgide giysiler üretmeye başlamış. Bu olay o dönem kızlarının o şirin kıyafetlerine özenen ve büyük beden çocuk kıyafetleri giyen anneleri çok sevindirmiş. '80'li yıllarda ise bir stilist grubu Oilily Women's Wear kreasyonunu tasarlamış. Bu çizgi firmayı daha sonra çocuklara yönelik kozmetik, parfümeri ve saat koleksiyonu tasarımına götürmüş. Bugün 40'tan fazla ülkede 2 binden fazla mağazada Oilily ürünleri satılıyor.
Firmanın modellerini yaratan stilistlerin çocukların yaşam biçimini duyumsayan kişiler olmasına dikkat ediliyor. 30 binden fazla üyesi bulunan Oilily Club ise çocuklardan gelen mektuplar doğrultusunda tasarımlarına yön veriyor. Tasarımlarda çocukların canlı, hayal dolu dünyasını yansıtan renkler büyük bir ustalıkla kullanılmış. Giysilerin rengi, pratikliği yanında kullanılan malzemeler de özenle seçiliyor. Ürünlerde kansorejen olmayan boyalar ve alev almayan kumaşlar kullanılıyor, sentetik kumaşlara ise asla yer verilmiyor. Küçük yaramazların karanlıkta seçilmeleri için renkli bantlar kullanılıyor.
Oilily firmasının Hollanda'daki yetkilileri felsefelerini şöyle özetliyor: "Çocuk kıyafetlerinin dizaynında en önemli şey çocukları ciddiye almaktır. Biz onların sevdikleri renkleri kullanmaktayız. Giysilerin pratik, kullanışlı ve hoş görünümlü olmasına dikkat ediyoruz. Amacımız çocukların güne kolayca ve neşeli başlamasıdır."
Oilily'nin Türkiye Genel Distribütörü Cloy Tekstil'in Beylerbeyi'ndeki merkezinde birbirinden renkli kıyafetler göze çarpıyor. Fıstık yeşili bluzlar, portakal rengi, sarı, çingene pembesi elbiseler, etekler, bluzlar, bahçıvan pantolonları arasında hangisini seçeceğinizi şaşırıyorsunuz. Müzikli sweat shirt'ler ise en hoşu. Tabii yıkama işlemi sırasında müzik kutusunu çıkarmayı unutmuyorsunuz. Bu şık giysiler yanında çocuklara yönelik saatler, parfümler, gözlükler, mayolar, şampuanlar da çocukların şıklığını artırıyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Firmanın Türkiye'deki en büyük müşterilerinden birinin Sibel Can olduğunu söylersek sanırız fiyatları hakkında da küçük bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

Nerede bulabilirsiniz?
İstanbul: Oilily / Akmerkez, Premier, La Strada / Erenköy, Poptip / Carrefour, EGS / Profilo Alışveriş Merkezi. Bursa: Oilily / Tophane. İzmir: Libas / Bornova, Shaggy. Antalya: Royal Resort Otel / Kemer, Ateş Bebe / Manavgat.