Vitrin Ayakkabıda tarzınızı yakalayın

Ayakkabıda tarzınızı yakalayın

30.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ayakkabıda tarzınızı yakalayın

Ayakkabıda tarzınızı yakalayın


Kış, ayaklara tüm seksiliği, dişiliği aynı zamanda da rahatlığı ile geldi. Tekdüze, sert çizgiler, klasik renk ve modellere alıştığımız kışlık ayakkabıları bu kış artık görmeyeceğiz. Rahat ve kullanışlı modellerin feminen çizgilerle oluşturduğu bütünlük, bu yılın konsepti. Çok renklilik ise bize yaz günlerini aratmayacak


       Kadın zerafetini ve dişiliğini ön plana çıkaran ince topuklu ve burunlu botlar ve çizmeler yeni sezonun en dikkat çekici ürünleri. 80’li yıllara damgasını vuran yılan derileri bu yıl her model ve çizgideki ayakkabılarda kullanılmış.
       Dize kadar uzanan yılan derisi baskılı streç çizmelerin yanında yine yılan baskılı ince topuklu ayakkabı ve botlar ağırlıklı olarak bordo, mor ve gri tonlarında. Geçtiğimiz yaz ayakları özgürlüğüne kavuşturan rengârenk spor ayakkabıların kış modellerinde de yılan baskısı kullanılmış. Bordo ağırlıklı tonların yanı sıra camel da kış renklerine zıtlık oluşturmasına rağmen bolca kullanılmış. Camel renkli feminen çizgili çizmeler, spor ayakkabılar hatta terlikler ayaklarda farklı bir şıklık yaşatacak. Her zaman şıklığın ve zerafetin simgesi olan ruganlara da 2000 - 2001 sonbahar ve kış koleksiyonlarında yer verilmiş. Siyah, bordo, yeşil ve bej rugan ayakkabı, bot ve çizmeler dişiliği ön plana çıkartacak.

       Erkekler çok rahat olacak
       Erkek ayakkabılarında rahatlık ön planda. Küt ve kare burunlu erkek ayakkabılarına bu yıl çok sık rastlayacağız. Her zaman görmeye alıştığımız siyahın yanında kahverengi ve bordolar bu yıl da moda. Spor çizgiler ise en çok tercih edilen modellerden. Bağcıklı ya da bağcıksız spor çizgideki botlar siyah, camel ve gri tonlarda. Hemen hemen bütün markaların 2000 - 2001 sonbahar - kış erkek ayakkabı koleksiyonlarında klasik ayakkabılardan çok, rahat ve kullanışlı modellerin temel oluşturduğu spor tarzdaki bot ve ayakkabılar dikkati çekiyor.

       Derimod çok canlı
       Derimod’da geçtiğimiz yaza damgasını vuran ayakkabı çeşitliliği bu yıl da hakimiyetini sürdürüyor. Sezonda yer alan canlı renklerin farklı tonları yeni sezonun ayakkabılarında da kendini gösteriyor. Bu sezonun renkleri arasında camel, bordo, mor, haki, bej, siyah ve kahve bulunuyor. Kış ayakkabıları ve çizmelerinde piton ve yılan baskı yoğunluğunu hissettiriyor. Ruganlar ve streç kumaşlarla hazırlanan sivri burunlu ve yüksek topuklu piton desenli streç çizmeler, sezonun ‘in’leri arasında yer alıyor. 2000 - 2001 yılında genel stil olarak tüm koleksiyonlarda yer alan feminen çizgileri tamamlayan feminen ayakkabı ve botlar Derimod koleksiyonunu oluşturuyor.
       Derimod bu sene ince uzun topuklar ve incelen kalıplarla daha feminen. Farklı tarzların tamamlayıcısı olabilen ve bugünün moda anlayışında farklı kullanımlar yaratabilen spor ayakkabılar ve özellikle de yürüyüş ayakkabıları ise sezonun hitleri arasında yer alıyor.

       Nakışlı kumaş ayakkabılar, rugan terlikler
       Nine West 2000 - 2001 kış koleksiyonunu yeni moda akımlarını tamamlayacak şekilde hazırlamış. Nine West’te renkler üç ana temada toplanmış: Baharat tonlarından esinlenerek kullanılan hasat ve yaprak dökümü renkleri; siyahın yerine ağırlıklı olarak kullanılan çikolata, kahverengi, camel ve karamel renkleri ve sezonun trendi pembe ve mor tonları ayakkabılarda sıklıkla kullanılmış.
       Bu yıl klasik çizgilere dönüş var. Şık ve abiye giyim ön planda olacak ve klasik hazır giyim bu sezon altın çağını yaşayacak.
       Detay ve süslemelerin yerini basit ve sade görünümlü çizgiler alacak.
       Fiyonklar, yuvarlak burunlu ayakkabıların yanında küçük ve kısa topuklu ya da sivri burunlu, yüksek topuklu çizme ve botlara rastlayacağız. Yılanlı, kürklü, bağcıklı, düz parlak streç gibi lüks detaylarla donatılmış ayakkabı, bot ve çizmeler klasiklerin yanında yer alıyor. Nine West kumaş kaplı, bilekten bağlı ayakkabılar ile kışlık terliklerle bu kış ayrıcalık yaratıyor.

       Beymen çok dişi
       Beymen’in ayakkabıları Sergio Rossi, Bruno Magli, Helmut Lang, Pollini, Charles Jourdan ve Sonia Rykel gibi dünyaca ünlü markalardan oluşuyor. Beymen’in yeni sezon ayakkabı koleksiyonunda feminen ve seksi detaylar ön planda. Bot ve çizmeler bu yıl koleksiyonun önemli tasarımlarından. Ayakkabı ve botlarda ince ve yüksek topukla birlikte krokodil ve yılan derisi kullanılmış. Kahverengi ve bordo, ayakkabılarda en çok kullanılan renkler arasında yer alıyor. Sivri burunlu ve kısa topuklu kovboy botları hem spor hem de şık olmak isteyenler için alternatifler sunuyor. Erkek ayakkabılarında ise genellikle rahat modellere yer verilmiş. Küt ve kare burunlu modeller ön planda. Campanile, Bruno Magli, Stonefly, Charles Jourdan, Imporante, Brian Cress, Pollere, Zegna, Versace ve Cornelliani Beymen’in erkek koleksiyonunun markaları.

       Her modelde yılan derisi
       Elle, 2000 - 2001 sonbahar ve kış koleksiyonu hem çok feminen hem de günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilen genç çizgilerle hazırlamış. Viola, camel, bordo ve vazgeçilmez renk siyah Elle’in ana renkleri arasında. Ayakkabılarda kullanılan materyal ise yılan, piton, korkodil ve deve kuşu derileri. Streç yılan derisi baskılı botlar ve çizmeler çok feminen. Yine yılan derisi baskılı topuksuz spor ayakkabılar ise hem klasik hem de spor olmak isteyenler için.

       Hotiç’in beş ayrı koleksiyonu var
       Renkli, canlı, kışkırtıcı aynı zamanda da yalın hatlara sahip Hotiç’in yeni sezon koleksiyonu 40’lı ve 80’li yılların izlerini taşıyor. Beyaz, oliv, toprak tonları, mavi, lacivert, mor, vişne ve bordo tonları ağırlıklı olarak kullanılmış. Kontrast ve yakın tonların kullanımı, renk çeşitliliği, klasik renklere göre daha ağır basıyor. Hotiç’in Uzay Romantikleri koleksiyonu parlak deriler ve minimal çizgilerden oluşuyor. Çizgiler yalın ve işlevsel. Şehir Hippileri koleksiyonu ise patchworkler ile kontrast renk oyunları yapmış. Sade ve gündelik yaşama uygun modellerden oluşan Metropol Koleksiyonu’nda ise dikiş esprileriyle geometrik şekiller yaratılmış. Bu yılın önde gelen modellerinden yüksek ince topuklu, sivri burunlu parlak derilerden oluşan ayakkabılar Gece Işıkları koleksiyonunda hayat bulmuş. Folklorik Esintiler koleksiyonu ise çiçek motifleri, nakış, oya ve triko detayları ile naif çizgilerden oluşuyor.

       Her zevke uygun Divarese
       Divarese bu sezon ayakkabılarında rugan, örgü, kumaş, süet, vidala, napa, spazzalato, devekuşu baskılı deri ile yılan derisi kullanmış. Bayan modellerinde rugan ayakkabılarda bordo, yeşil ve siyah, deri ayakkabılarda klasik renklerin yanında bej ve mor dikkat çekiyor. İnce ve yüksek topuklu botlar, yeşil, siyah, bordo ve mor renklerde tasarlanmış. Dolgu topuklu ve ince burunlu ayakkabılar bu yıl yine moda. Püsküllü ve zımbalı modellerin yanında klsik modeller de yer alıyor.