Vitrin Babaanne, çek bir gözleme!

Babaanne, çek bir gözleme!

30.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Babaanne, çek bir gözleme!

Babaanne, çek bir gözleme
Babaanne, çek bir gözleme
Aslı ÇAKIR
Ramazan Bayramı boyunca ziyaretler sırasında ve elbette ki tatil günlerinde evde bolca yeyip içmişsinizdir. Israrlara karşı koyamadığınız gibi aynı zamanda can sıkıntısını da bahane etmişsinizdir yedikleriniz için. Bu hafta daha da kilo almanıza neden olacak bir mekan tanıtmak yerine üç beş gün içinde aldığınız kiloları vermeniz için gereken egzersizlere nasıl alışmanız gerektiğini anlatmak istiyoruz. Ayrıca bir kere egzersiz yapmaya ve bunu hayatınızın bir parçası haline getirmeye başladığınızda hayat boyu hiçbir bayram sizi çok etkileyemeyecektir.
Şimdiye kadar pek çok diyet ve egzersiz programı görmüşsünüz, okumuşsunuzdur. Ama bir türlü hiçbirini tam olarak uygulayamamışsınızdır. İşte egzersizi hayatınızın bir parçası haline getirmek için yapmanız gerekenler:
1. Egzersiz sizin için otomatik bir hareket olsun
Eğer ki egzersiz yapmayı kafaya takarsanız başarılı olma ihtimaliniz az. Sürekli egzersiz yapan insanlara dikkat ederseniz onların aynı uyandıklarında diş fırçaladıkları, yemekten sonra ellerini yıkadıkları gibi egzersiz yaptıklarını görürsünüz. Yani onlar için egzersiz rutin bir iş, bir alışkanlıktır. Düşünmezler, kafalarında planlar dolaşmaz. Sadece kalkar ve yaparlar.
2. Egzersize öncelik verin
Ertesi günün planını ajandanıza kaydederken 15 tane işiniz varsa egzersiz bunların arasında en önemliler arasına girmelidir. Ajandasında egzersizi 3. sıraya koyanla 15. sıraya koyan arasında büyük bir fark olacaktır. Ayrıca amaçlar iyi sıralanmalı ve son basamağa ulaşmak için birçok basamak çıkıldığı da hatırlanmalıdır. Eğer ki siz egzersiz yapmaya (ilk basamaklar) sağlıklı olmak ve güzel görünmek (son basamak) kadar önem vermezseniz takılır düşersiniz ve son basamağa da ulaşamazsınız.
3. Zaman bulun!
Egzersiz yapmayanların çoğunun bahanesi zaman bulamamalarıdır. Oysa ki bir gün içinde nelere zaman harcadığınızın bir listesini yaparsanız egzersiz için de zaman ayırabileceğinizi görürsünüz. Hatta televizyon karşısında çok sevdiğiniz bir programı koltukta oturmak yerine pedal çevirerek seyredebilirsiniz. Sabahları egzersiz yapmak istiyorsanız ve çok erken kalkmaktan şikayetçiyseniz, şöyle düşünün: Ha sabah saat 7:00'da kalkmışsınız ha 6:30'da. İkisi de erken. Ya da işten geç çıkıyorsanız yarım saat daha geç çıktığınızı düşünmek sizi çok zorlamaz.