Vitrin Bacaklarından anladım!

Bacaklarından anladım!

09.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bacaklarından anladım!

Bacaklarından anladım
Sibel Arna
Bacaklarından anladım
"Beni sevdiğini gözlerinden anladım," ya da "Bunu bir de gözümün içine baka baka söyle," devri kapandı artık. İngiltere'de yapılan son araştırmalar insanların gerçek düşüncelerini ayak hareketlerinin ortaya çıkardığını gösteriyor. Tepkinizi belirtmek için kaşlarınızı kaldırıp indirmeyi, "N’olur!" der gibi dudaklarınızı sarkıtmayı ve güçlü görünmek için kollarınızı çapraz bağlamayı unutun artık. Çünkü ruhunuzu ortaya çıkaranın bacak hareketleriniz olduğu keşfedildi.
İngiliz sosyal antropolog Kate Fox’a göre insanların otururken bacaklarını kullanış şekilleri, düşüncelerini açığa çıkarıyor ve tabii romantik karşılaşmalarda da bir anahtar rolü üstleniyor. Peki bacaklarınız sırlarınızı nasıl ortaya çıkarıyor?
Eğer bir kadın bir erkeğin karşısında bacak bacak üstüne atıyorsa bu, kadının mutlaka erkekle ya da en azından söyledikleriyle ilgilendiği anlamına geliyor. Ve eğer erkeğin bacaklarını kullanışını taklit ediyorsa bu da kadının o erkeğe çok düşkün olduğunu ortaya koyuyor. Ama eğer kadın yalnızca tek ayağını öne doğru uzatmışsa erkek onu kesinlikle unutmalıdır. İlişkileri platonik bir alakadan öteye geçemez.
Üst üste attığınız bacaklarınızı karşınızdakine uzatmanız dostluk belirtisi ve eğer bacaklarınızı kendinize doğru çekip onlardan uzakta bir yerde üst üste atarsanız bu da karşınızdakine olan güvensizliğinizin belirtisi... Bacaklarınızı sıkı sıkıya birbirine bağlamışanız bu karşınızdakine "Ben senin emrinde değilim," mesajı veriyor. Klasik erkek oturuşu sıkıntının ifadesi aslında... Erkek ilgiliyse öne uzanıyor ve ayaklarını sandalyenin altında birleştiriyor.
Eğer kadın bacaklarını üst üste atmışsa bu onun agresif olduğunu gösteriyor. Eğer bacaklarını öne uzatarak üst üste atarsa bu daha resmi ve kadınsı bir duruş... Tıpkı politikacı eşleri ve İngiltere Kraliçesi’nin yaptığı gibi... Son olarak dikkat edilen şey bacak bacak üstüne atma hızınız. Bu işlemi yavaş yapma ve sonra tekrarlama, bir çeşit "Bacaklarıma bakın," mesajı veriyor karşıdakine. "Ama yalnızca hareketi yapan kişinin tuvalete gitmek istediğinin de göstergesi de olabilir," diyor Fox.

Bu erkekler için çok sağlam bir oturuş şekli. Hiçbir kadının ona ne yapması gerektiğini söyleyemeyeceğinden emin! Fox, Twiggy pozisyonu olarak andığı bu duruşun yalnızca kadın cinsine özgü ve oldukça flörtöz olduğunu söylüyor. Buna "Kraliyet çaprazı" deniyor. Çünkü İngiltere Kraliçesi resmi geçit ve toplantılarda en fazla bu kadar bacak bacak üstüne atıyor.
Bacak bacak üstüne atıp üstteki bacağı partnerinize doğru uzatmak onun arkadaşlığından memnun olduğunuzu gösteriyor. Birbirine sıkıca dolanmış bacaklar çok gizli şehvet ihtiva ediyor. Kadınlar "4 şeklinde"ki bu duruşu güç gösterisi olarak kullanıyorlar. Erkeklerde ise özellikle maçoların en sevdiği oturma şekli...

Fotoğraflar: Mustafa Seven