Vitrin “Ben egoistim"

“Ben egoistim"

27.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

“Ben egoistim"

“Ben egoistim


1977 doğumlu yeni Şebnem Ferah ya da Garbage’ın solisti “Türk Shirley" Aslı, klibiyle dikkatimizi çekti. Güzeldi, şehirliydi ve de bizden biriydi. Kendisiyle tarzı üzerine konuştuk, bununla da kalmadık, alışveriş yaparken yanında durduk!


       Aslı’yla Kırıntı’da buluştuk. Kendisi kahvaltı yapmaktaydı. Çok sakin görünüyordu. Pek konuşkan değildi. Kendine güveniyordu. Ona göre bir albüm çıkarmak için erken falan değildi.
       Kahvaltısını yedi, bitirdi. Bununla da kalmadı, üstüne üç tane çikolatalı krep götürdü. Dudakları hep çikolata oldu, bir türlü silemedi gitti. Aslı iyi kızdı hoş kızdı da, çizgi film sevmiyordu. Sevmemekle de kalmıyor, nefret ediyordu. Yok, öyle ciddi bir hali de yoktu. Çok çılgın da değildi. Burcu neydi? Akrep. “Tipik bir Akrep burcu değil ama." O, halis munis bir Kadıköy yakası kızıydı. Aslı’yı Şebnem Ferah’a benzetenler için Aslı, şöyle dedi: “Başarılı birine benzetilmek güzel, ama ben benzetme olayına karşıyım. Bizim Türk insanı benzetme yapmaya bayılır." O hiç Ajda dinlemedi. Sezen Aksu’yu “küçükken bir ara" dinledi. Özel Ortadoğu Lisesi mezunu. Liseden beri müzik yapıyor. Teoman’ın eski vokalisti.
       Kimleri dinleyerek büyüdün?
       Bon Jovi, Duran Duran ve Heart. Benim Bon Jovi takıntım yıllığımda bile söz konusu olmuştur. Ama lise bitti, Bon Jovi de bitti. Yeni albümünü dinledim, tatmin olmadım.
       w Odanda kimlerin posteri vardı, var?
       Beşiktaş’ın vardı. Şu anda U2’nun Selanik konserinden aldığım posteri var.
       Favori bayan vokallerin kimler?
       Garbage’tan Shirley, Skunk Anansie. Garbage’ın buradaki konseri harikaydı.
       Teoman seni destekler miydi? Albüm yap falan der miydi?
       Demezdi ama desteklerdi. O da başarılı olduğumu biliyordu.
       Klibin de çok şehirli, sen de öylesin. Nerelere gidiyorsun, neler yapıyorsun bu şehirde?
       Evet ben öyle biriyim. Aynı klibimdeki gibi yaşıyorum. Kadıköy yakasında oturuyorum. Kırıntı’ya gidiyorum. Acayip çok hem de. Buranın hamburgerleri süper. Geceleri en çok Roxy’ye, Barfly’a ve Gizli Bahçe’ye gidiyorum. Bir de bizim tarafta Dali’ye. Sinemaya bayılıyorum. Çizgi filmler hariç. Çizgi filmden nefret ederim. Serkan (Kargo’dan Serkan Çeliköz) zorla götürdü geçen gün Toy Story 2’ye; nefret ettim.
       Sezonun en iyi filmi neydi peki?
       Son dönemde en çok Fight Club ve Altıncı His’i beğendim. Ablam ısrarla American Beauty’yi övüyor. Göremedim.
       Ne yapar annen falan..?
       Babam da annem de müzisyen değiller. Ama babamın sesi çok güzeldir. İkisi de öğretmen. Babam, Özel Marmara Radyo Teknik Anadolu Lisesi, annem de Gökdil İlköğretim Okulu müdürü.
       Albümünü anlatsan nasıl anlatırsın?
       Tüm sözler bana ait. 7 bestem var, 2’si arkadaşlarla ortak. 6 şarkı Serkan’a ait. Eski grubum, Kemancı’da birlikte çıktığım Mary Jane’in gitarist Ümit Özdemir’in de iki şarkısı var. Bir defa bir kadının yazdığı belli benim şarkılarımı. Yaşadığım olaylardan, etkilendiğim, gördüğüm ve hissettiğim şeylerden yola çıktım. Bu ilk albümümdü ve bu albümde kendimi ve herkesi sorguladım. Akustik gitar ağırlıklı. Ben yaptığım müziğe pop - rock diyorum.
       Nasıl sence Türkiye’deki müzik dinleyicisi?
       Kitle farklı bir kitle. Ama benim için, beni ne kadar çok insan dinlerse o kadar iyi. Müslüm Gürses’i dinleyen beni de dinlese, ben buna bayılırım. Ama beni dinleyenler genelde 15 - 35 yaş arası eğitimli bir kitle.
       Seni Şebnem Ferah’a benzetiyorlar...
       Evet çünkü şöyle... Mesela, ne müzik yapıyorsun diye soruyorlar. Rock, diyorum. “Şebnem Ferah gibi mi?" diyorlar. Çünkü kişiyle yaptığı müzik özdeşleşmiş. Yeni çıkan insanlara karşı önyargılar var, çünkü çok insan çıkıyor. Onların içinden sivrilebilmek önemli. Serkan ve Selim (Kargo) yaptılar benim albümümü; onlar çok seçici ve tecrübeliler. Ben çok egoistim. Bu sefer akustik gitara yoğunlaştım. Gelecek sefer bilemiyorum.
       Serkan senin boyfriend’in mi?
       Hayır, kankam.

Aslı alışverişte

       Aslı alışveriş yaptı, biz yanında durduk.
       Aslı, dükkânlardan en çok Mango’ya gitmek istedi. Gittik. Mango’dan neler aldığına gelince... Lacivert keten bir etek, yandan tek cepli, tam 26 milyon TL. Triko pembe bir top, tam 16 milyon 400 bin TL. Desenli, volanlı bir bluz, 11 milyon 400 bin TL. Turuncu bir straplez, 8 milyon 200 bin TL. Lila bir İspanyol bluz, o da 12 milyon 500 bin TL.

Aslı’nın takıntıları

       Giyimde...
       1. Çizme; dar, uzun 2. Spor ayakkabı: Buffalo 3. Straplez bluz 4. Bikini üstü 5. Her tür dapdar pantolon, özellikle deri
       Kokteylde...
       1. White Russian 2. Sex on the Beach
       Yemekte...
       1. İtalyan mutfağı 2. Kırıntı Burger’in mutfağındaki her şey
       Yazarları...
       1. Paul Auster 2. Ahmet Altan 3. Orianna Fallaci