Vitrin Beyaz’ı ahım tuttu

Beyaz’ı ahım tuttu

28.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beyaz’ı ahım tuttu

Beyaz’ı ahım tuttu


ART NİYET / AYŞEGÜL SÖNMEZ


       Şimdi size benim bazen ahımın tuttuğunu söylesem. Bana Ayşe gibi burun kıvrıp “batıl ne olacak" der misiniz? Nazara inandığımı da anlatsam. Slovenya’da bir Kızılderili Türk’ün bileğime nazar boncuklu bir tırnap bağlarken, “Bu kopana kadar şansın yolunda gidecek, ama koptuktan sonra seni koruyamam" dediğinde ürperdiğimi, bir banyo sırasında o ipin çilekli vücut şampuanımı dökerek sabunladığım kollarıma dayanamadığını, koptuğunu, nazar boncuğunun banyo deliğinden kanalizasyona oradan da Fenerbahçe burnuna doğru yola çıktığında panikten ne yapacağımı bilemediğimi söylesem? Ne dersiniz bana?
       Bana acır mısınız?
       Benim için üzülür müsünüz?
       Ah aynı ben diye sempatiden dört köşe mi olursunuz?
       Sonuçta siz istediğiniz gibi olun. Ben böyleyim Ayşe’nin deyimiyle “pis bir batılım".
       Ne bilimden ne irfandan nasibimi almışım. Kötü cumhuriyet kızı. Ya da çağdaş new age kızı.
       İp koptu. Nazar boncuğu da gitti. Nazara inancım bu kadar kuvvetli. Ayşegül Aldinç kadar olmasa da şu pozitif inancın bazı işleri kolaylaştırdığını düşünüyorum. Yani uzaylıları bilemem. Onu Ayşegül Aldinç ve Yasemin Kumral aralarında belli bir sonuca bağlasınlar.
       Sonra da düet yapsınlar. Bir de Yunanlı şarkıcı alsınlar ortalarına. Şöyle yağız bir delikanlı. Şarkı Türkçe, nakarat kısımları Yunanca olsun. Şarkıda hep şöyle desinler:
       Dostluk önemli. İster Yunanlı ister uzaylı. Hepimiz kardeşiz.
       Sonra bir güvercin uçsun göğe doğru. Hayır hayır güvercin değil, bir uzay mekiği uçsun. Mekiğin üzerinde şöyle yazsın: Destined glory.
       Yine buralara nasıl geldim? Bilmediğimden geldim. Bilsem gelir miydim? Nereden nereye... Ahım tuttu demiştim ya!
       Beyaz’ın başına gelenlere bakın. Güner Ümit misali. Kendisi bitti bitecek. Rahşan Hanım hakkında atmış tutmuş. Atmış tutmuşsun sonra niye annem de zaten kızdı. Özür diliyorum ne demek? Ben de atıp tutuyorum. Ayşe kızdı diye özür diliyor muyum sizden? Dilenmez. Nusret Kaya’nın tiplerinden bu Beyaz.
       Çocuk modeli erkek. Rahşan Ecevit’le dalga geçecek kadar büyük. Sonra da küçük, büyüyünce yapmaz ablası, teyzesi, Bülent amcası.
       Nereden bilsin o viagra falan. Mahalledeki kötü çocuklardan duymuş. Doğrusunu öğrenince de hemen özürünü diledi. Yani bu çocuğu niçin okuldan uzaklaştıralım? Böyle yaparsak topluma iyi örnek olmayız. Onu aramıza alıp ona iyiyi ve doğruyu aşılamalıyız. O çocuk hepimizin çocuğu. Sadece Star’ın değil.
       Ben en yakın arkadaşım Bayan D.’yle Mayorka adasına Daum’un hayatını mahveden kadını bulmaya gidiyorum. Ona diyeceğim ki,
       “Ahh Anjelik ne yaptın sen? Tamam biz de ah ediyoruz da hak edene ediyoruz. Sen ne istedin güzelim adamdan?

       Yazara e-mail