Vitrin Bilgece edilmiş sözler

Bilgece edilmiş sözler

18.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bilgece edilmiş sözler

Bilgece edilmiş sözler
18 Nisan 1998
Derin bir bilgelik, kontrollü bir ironi ve güncelliğini yitirmeyen sözler... Halil Cibran'ın kitapları her zamanki gibi.

Halil Cibran'ın tarzını seven ve kitaplarını takip eden okuyucular daha önce de Anahtar Kitaplar'dan yayımlanan kitaplarını hatırlayacaklar. Bu kez de yine Halil Cibran'ın çizgileriyle süslenmiş kitaplar. Boyutları ise ufaltılarak cep kitabı haline sokulmuş. Bu haliyle kitapları okumak hem daha zevkli hem de daha kolay oluyor.
"Deli" ırklar, diller, dinler mozayiği, uygarlıklar beşiği topraklarda doğup büyüyen Lübnanlı yazarın ilk kitabı. Yayımlanmasının hemen ardından birçok dile çevrildi. Latin ülkelerinde, Güney Amerika'da, Arapça konuşulan ülkelerde birçok ödül aldı. "Haberci", Cibran'ın ikinci kitabı olmasının yanında, meramını çizgilerle anlatan sanatçının sözcükleri ustalıkla kullanan bir bilge kişiye dönüşmesinin de habercisi adeta. "Kum ve Köpük"te ise kutsal topraklarda yeşeren ve Cibran'ın kendi ruhunun süzgecinden geçirerek yansıttığını söylediği aforizma ve özdeyişlerle karşılaşıyoruz. Karmaşık olanın yalın bir dille anlatıldığı, kelimelere değişik anlamların yüklendiği sözlerle: "Deli ol ve bize algının peçesinin ardındaki gizleri anlat. Hayatın amacı, bizi bu gizlere yakınlaştırmaktır ve delilik bunun en hızlı atıdır."
Deli - Haberci - Kum ve Köpük
Halil Cibran / Anahtar Kitaplar



Boyut Yayınları
Yılların sanatçısı Zülfü Livaneli'nin pek çok şarkısı var. Ağızdan ağıza dolaşan bu şarkıların notaları da kulaktan kulağa yıllarca dolaştı, çalınıp söylendi. Artık Livaneli şarkılarının notalarını ve sözlerini tam metniyle öğrenebileceğimiz bir kaynak da var. Boyut Yayınları tarafından piyasaya sürülen nota kitabında müzik yaşamına atıldığı günden bu yana en fazla dinlenen ve sevilen şarkıları yer alıyor. Bir enstrüman çalanların zaten almak isteyeceği derleme, şarkı söylemeyi sevenlerin de tercihi olmaya aday. "Kan Çiçekleri"nden "Zor Yıllar"a, "Böyledir Bizim Sevdamız"dan "Sevda Değil"e uzanan bu güzel yolda Livaneli'nin arkadaşı olmaya hazırsanız, "Zülfü Livaneli Nota Kitabı"na mutlaka bir göz atın.




Faruk Bildirici / İletişim Yayınevi
Telefon dinleniyor!.. Birkaç yıl öncesine kadar "dünya işleriyle" birazcık ilgili her Türk vatandaşının az biraz taşıdığı bir kuşkuydu bu. Son yıllarda ayyuka çıkan vakalarla, hele Susurluk sonrasında, telefon dinlemenin sanılandan çok daha büyük boyutlu ve sistematik bir "güvenlik hizmeti" olduğu ortaya çıktı. Faruk Bildirici'nin "Gizli Kulaklar Ülkesi" adlı incelemesi, telefon dinleme olayının çapının çok çok daha büyük, şimdiye kadar kestirilenden misliyle büyük olduğunu ortaya koyuyor. Bu kitap, resmi gizli kulakların Türkiye'deki örgütsel ve teknik tarihini, devletin güvenlik servisleri arasında bu uğurda verilen mücadeleyi ortaya seriyor. Tele - kulağın iç politikada, dış politikada, politikacıların yatak odalarında, iş hayatında, her yerde hazır ve nazır varlığına ışık tutuyor.