Vitrin Black Cat White Cat

Black Cat White Cat

27.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Black Cat White Cat

Black Cat White Cat
Barış Manço (Mançoloji / Emre Plak)
Barış Manço'nun toplama albümü "Mançoloji" iki haftadır en çok satılan albüm oldu. Albüm çift kaset - CD'den oluşuyor. Parçalar yeniden çalınmış ve Barış Manço da hepsini yeniden söylemiş. Açılış "Dağlar Dağlar"la yapılıyor ve "Gül Pembe", "Halil İbrahim Sofrası", "Alla Beni Pulla Beni" gibi Manço'nun neredeyse tüm hitleri sıralanıyor. Bugünlerde yalnızca müzik marketlerde değil, gittiğiniz her yerde bu albüm çalınıyor. O yüzden biraz bıkkınlık gelmiş olabilir. Ama bizce alın, nasıl olsa bir iki ay sonra bu furya geçecek, o zaman dinlemek çok daha keyifli olacaktır. Black Cat White Cat (Film müzikleri / PolyGram)
"Çingeler Zamanı", "Underground" gibi filmlerin yönetmeni Emir Kusturica'nın 1998 yapımı "Black Cat White Cat"i bizde gösterime girmeden müzikleri geldi. Filmin müziklerini Dr. Nelle Karajlic, Vojislav Aralica ve Dejan Sparavalo yapmış. Filmin konusunu "Çingeneler" oluşturuyor. Kusturica'nın daha önceki filmlerinde müzikleri Goran Bregovic yapardı. Bu kez kadro değişmiş. Ortaya çıkan sonuç Bregovic'i hiç aratmıyor. Albüm baştan sona keyifle dinleniyor. Enstrüman zenginliği ve çok güzel melodiler var. Şarkılarda birkaç dil kullanılıyor. Etnik müzikten rock ve pop'a kadar az bulunur bir çeşitleme yapılmış. Fatboy Slim (You've Come A Long Way Baby / Sony)
Fatboy Slim İngiltere'nin tanınmış DJ'lerinden Norman Cook'un bir projesi. Cook elektronik müzik dünyasında adından sıkça söz edilen bir kişi olarak biliniyor. "Elektronik" bize biraz manasız geldiğinden türün sevenleri için albüm hakkında söylenen şeylerden bahsedelim. Albümden çıkan üç single da İngiltere listelerine üst sıralardan girince Fatboy Slim "Brit Awards"da üç ödüle birden aday gösterildi. Norman Cook bir yandan Fatboy Slim'i sürdürürken diğer yandan da "breakbeat" denilen, kendisinin öncülük yaptığı yeni bir müzik türünü de dünyaya tanıtmaya çalışıyormuş. Sonuç olarak bir dans albümü.

Çok satanlar

Yerli
1. Barış Manço / Mançoloji
2. Sezen Aksu / Adı Bende Saklı
3. Atilla Taş / Kırmızılım
4. Grup Destan / Destan
5. Haluk Levent / Yine Ayrılık

Yabancı
1. Metro FM / Metro Hits
2. Joy FM Slow Hits
3. Number One Love Song
4. Power Hits Vol 6
5. Kushelrock 12
(Liste Beyoğlu Megavizyon ve D&R'dan derlenmiştir.)