Vitrin Bu fırsat kaçırılmaz!

Bu fırsat kaçırılmaz!

07.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu fırsat kaçırılmaz!

Bu fırsat kaçırılmaz
7 Kasım 1998
Füsun YAVAŞOĞULLARI

Sıcak, güneşli günler ne yazık ki hızla gelip geçti. Üstelik sonbaharı da geride bırakmak üzereyiz. Kış kapıda. Artık kabanların, mantoların, kalın kumaşların zamanı. İyi seyreden havaya aldanmayıp hazırlanmak gerekiyor. İstanbul'da yaşadığımızı unutmayın. Bugün güneşli açık bir hava, yarın kar. Her şeyle karşılaşılabilir bu şehirde. İnsan bunları düşünüp de neler yaparsa ben de onları yaptım. Önce neyim varsa ortaya döktüm. Gözden geçirdim. Her birine bir kulp bulup yenilerini almam gerektiğine karar vermem fazla zaman almadı. Sonunda bir süredir vitrinlerde yer alan sezonun giysilerini görmek üzere yola koyuldum.
Anladığım kadarıyla bu kışı yapay kürklerle süslü ceketler, hırka görünümlü uzun ceketler, kadife ve kaşmir kumaşlar, uzun mantolar, kabanlar vücudu saran dar giysiler, diz altı dar etekler, siyah, beyaz, bordo ama özellikle gri egemenliğinde geçireceğiz.
Genel çizgi oldukça yalın ve çekici. Bence uzun ve ince bedenlere sahip az sayıdaki insanın giyebileceği şeyler. Biraz toplu olanların hiç şansı yok. Yeri gelmişken bir parantez açıp gazetede okuduğum bir haberi araya sıkıştırmak istiyorum. Bu habere göre dünyayı bekleyen iki büyük tehlikeden biri şişmanlıkmış. Yani zayıf insanlar azınlıktayken modacılar hala neden ortalama ölçülerdekileri görmezlikten gelirler bir türlü anlamıyorum.
Vücudu saran dar giysileri giyebilmenin tek yolunun zayıflamak olduğunun tesbitini yaptıktan sonra biraz da fiyatlarından söz etmek gerekiyor ama moralinizi bozmak istemediğimden kısaca pahalı olduklarını belirtmekle yetineceğim.
İsterseniz bunları bir yana bırakıp fiyatlarıyla da çizgileriyle de alışkın olduğumuz giysileri bulabileceğimiz bir adrese gidelim.
Geçenlerde elime geçen bir katalogda yer alan güzel giysiler fiyatlarıyla beni o kadar şaşırttı ki acaba fotoğraflar yanıltıyor mu düşüncesiyle bunları yerinde görmeye karar verdim. Meğer yanılmamışım. Kadın ve erkek giyiminde klasik tarzı ve inanılmaz ucuzluğu ile Der. Mo kesinlikle gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Önümüzdeki haftanın sonunda bitecek olan ucuzluk kampanyasından yararlanıp çok az bir harcamayla tüm kışlık gereksinimlerinizi buradan karşılayabilirsiniz dersem sakın abarttığımı düşünmeyin.
Giysilerin bir kısmında ithal kumaşlar kullanılmış. Yerli kumaşlarsa Bahariye, Yünsa gibi tanınmış firmaların kumaşlarından seçilmiş. Dikişler, kuplar ve malzemeler son derece kaliteli. Firma hem Anadolu hem de Avrupa yakasında kolay ulaşılabilir yerlerdeki mağazalarıyla fabrikalarında ürettiği ürünlerini aracısız olarak müşterilerine ulaştırıyor. Ucuzluğun sırrı da burada aracısız satış ve fazla kar amacı gütmemekten kaynaklanıyor.
Önce kadın giysilerinden birkaç örnek: Pantolon - ceket takımlar 13 milyon 500 bin - 21 milyon, ithal kumaşdan bluzlar 9.5 milyon, etek - ceket takımlar 21 - 23 milyon, kabanlar 19 - 26 milyon, pardösüler 26 milyon, değişik modelleriyle sezonun çizgilerini taşıyan kaşmir mantolar 26 milyon, montlar 15 - 16 milyon, yelek - ceket ve etekten oluşan üçlü takımlar 23 milyon, safari kadife ceketler 17.5 milyon lira. Nubuk kabanlar 22.5 milyon, ithal kumaştan rengarenk anoraklar 15 milyon, kemerli kaşe ceketler 19 milyon, tek ceketler 12.5 milyon, şort etekler 5.5 milyon lira.
Erkek giysilerinin yer aldığı reyonda da aynı çeşit zenginlik ve ucuzlukla karşılaşıyorsunuz. İthal kumaşlardan dikilen giysilerde yelekli takım elbiseler 23.5 milyon, ceket ve yelekten oluşan ikili 18 milyon, koyu renk ceket pantalon takım 12.5 milyon, kadife yelek - ceket ve pantolon üçlüsü 19.5 milyon lira. Seri sonu yünlü ceket - yelek 7.5 milyon, yünlü kumaştan kırlangıç yaka takım 21 milyon. İthal kumaşdan pardösüler 26 milyon, paltolar 24 milyon. Kaşmir paltolar 26 milyon, kaşe kabanlar 22,5 milyon. Kalın fitilli kadife kabanlar 19.5 milyon, yelekler 6.5 milyon, kadife safari ceketler 17.5 milyon, safari gömlekli ceketler 17.5 milyon lira.
Bunların dışında gabardin pantolonlar, kadife pantolonlar, 2 - 3.5 milyon arasında değişen fiyatlarıyla gömlekler, kravatlar, deri kemerler, seri sonu çok ucuz ceketler...
Bir mantonun yaklaşık 200 milyona satıldığı bugünlerde az bulunur bu fırsattan yararlanın. Bir an önce Der. Mo'ya gidin ve gerçek ucuzluğu yakalayın. Bir yerine beş belki de altı parça alabilmenin keyfini çıkarın.

Der. Mo
Sümer Mah., Turan Güneş Cd. 86/B
Zeytinburnu / İstanbul
Tel: 0212 543 84 00