Vitrin BU HAFTA

BU HAFTA

23.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

BU HAFTA

BU HAFTA


Fırtınalı, gerilimli filmlerden sonra bu hafta gülmek hakkınız. Zengin oyuncu kadrolu güldürü filmi The White River Kid (Beceriksiz Dolandırıcı) dün vizyona girdi.


FİLM

       Hem dolandırıcı hem komik
       Fırtınalı, gerilimli filmlerden sonra bu hafta gülmek hakkınız. Zengin oyuncu kadrolu güldürü filmi The White River Kid (Beceriksiz Dolandırıcı) dün vizyona girdi. Antonio Banderas, Bob Hoskins, Ellen Barkin, Wes Bentley gibi ünlü oyuncuların bir arada olduğu filmde iki dolandırıcının serüvenleri anlatılıyor. Suç dünyası ve içindeki insanların insani duygularıyla neşeleneceksiniz. Küçük çaplı dolandırıcılar Brother Edgar ve Meksikalı Morales Pitman rahip kılığına girerek kendi ürettikleri kötü kalitedeki çorapları bir manastırdaki görme özürlü çocukların yaptığını söyleyerek Arkansas eyaletinde dolaşmaya başlarlar. Fakat planları suya düşer çünkü yasadışı işler yapan “Beyaz Irmağın Çocuğu" lakaplı 20 yaşında bir genç ve onun nişanlısı “Elma Lisa" tarafından rehin alınarak zorlu bir yolculuğa çıkarılırlar. Bu yolculuk boyunca karşılarına çıkan görme özürlü bir fahişe, şarkı söyleyen bir şerif ve sevgi dolu Weed ailesi ile komik olaylar yaşarlar. Tabii bu arada birbirleriyle ilişkileri de bambaşka bir boyut kazanır. Mesela “Beyaz Irmağın Çocuğu" ile Brother Edgar arasında baba - oğul ilişkisi başlar. Uçuk tiplerin bulunduğu esprili bir film. Biraz gülmek istiyorsanız ve Antonio Banderas hayranıysanız iyi vakit geçirebilirsiniz..

TİYATRO

       Veee perde
       İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları perde diyor. Yaz boyu tiyatro hayali kuranlar nihayet tiyatrolarına kavuşuyor. 1 Ekim’de sezona başlayacak olan Şehir Tiyatroları, 31 oyunla izleyiciyle buluşuyor. Sezonun ilk haftasında Ekrem Reşit Rey - Cemal Reşit Rey’in yazıp Haldun Dormen’in yönettiği Lüküs Hayat, Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından uyarlanan Hakan Altıner’in yönettiği Aşk - ı Memnu, Aldo Nicolai’ın yazıp Mazlum Kiper’in yönettiği Kadın ile Memur, Arthur Miller’ın yazıp Burçin Oraloğlu’nun yönettiği Hepsi Oğlumdu ve Orhan Asena’nın yazıp Engin Uludağ’ın yönettiği Hürrem Sultan oyunları sahnelenecek. Bu oyunları kaçırmak istemiyorsanız sezonluk biletlerinizi şimdiden alsanız iyi olur. İyi seyirler.

KİTAP

Acar dedektif Stephanie
       Artık yeni bir acar dedektifimiz var. Stephanie Plum bir mağazada tezgahtar olarak çalışmaktadır. Bir gün işine son verilir. Bir anda işsiz kalan genç kadın yakında evinden de olacaktır. Sonunda kuzenine şantaj yaparak kendini işe aldırır. Kuzeni tahliye edilen sanıkların kefaletlerini ödeyen bir büronun sahibidir. Stephanie’nin buradaki işi kefaletleri ödendiği halde mahkemeye çıkmayan sanıkları bulmaktır. Bunun karşılığında kefalet ücretinin yüzde onunu alacaktır. Yakalayacağı ilk sanıksa geçmişte pek iyi anılara sahip olmadığı polis memuru Morelli’dir. Stephanie, başlarda bir “geri getirme elemanı" olarak acemi, korkak, beceriksiz, saf bir tablo çizdiği halde bir süre sonra suçluların korkulu rüyası haline gelir. Özellikle bu ilk işi çok önemlidir, çünkü “ortalıkta görünmeyen kişi" olan Morelli’den hem intikam alacak hem de işin sonunda çok iyi para kazanacaktır. Eğlenceli bir dedektiflik hikayesi olan İlk İşim Para İçin, yazarı Janet Evanovich’in ilk polisiye romanı. Stephanie Plum karakteri okuyucular tarafından çok sevilmiş ve Stephanie Plum’ın yeni maceraları gelmiş. Polisiye roman meraklıları bu eğlenceli romanı bir günde okuyup bitirecekler.



Kaynak: D&R



Kaynak: D&R



Kaynak: D&R



Kaynak: D&R

Yazarlar