Vitrin BU HAFTA

BU HAFTA

14.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

BU HAFTA

BU HAFTA


Sinemalar şenlendi. Yaz aylarındaki durgunluk yerini bol ve çeşitli filmlere bıraktı.


FİLM

       İki kişilikli Jim
       Sinemalar şenlendi. Yaz aylarındaki durgunluk yerini bol ve çeşitli filmlere bıraktı. Eylül ayından itibaren aksiyon, komedi, korku dalında birçok film izledik. Bu hafta sırada bir Jim Carrey filmi var. Dumb & Dumber, Mask, Truman Show ve son olarak Man On the Moon filmlerinde izlediğimiz binbir surat Jim Carrey’nin yepyeni bir komedi filmiyle karşı karşıyayız. Filmin afişlerini aylar öncesinden sinema salonlarında görmüştüm ve kendi adıma merakla bekliyordum. İşte filmin konusu: Charlie Bailygates, Rhode Island polis departmanında çalışan çok tatlı bir insandır. Nedense bir anda kişilik bölünmesi yaşamaya başlar. Birden Charlie’nin tam tersi kişilikte olan Hank ortaya çıkar. Bu arada Charlie Irene adında bir kaçağı New York’a götürmekle görevlendirilir. Yolda Charlie’nin alter - egosu Hank’in ortaya çıkması olayları karıştırır. Jim Carrey filmde şizofren polis memuru Charlie ve tabii Hank’i canlandırıyor. O’nun dışında filmde Renee Zellweger, Chris Cooper, Anthony Anderson ve Jared Mixon var. Filmin yönetmenliğini ise daha önce Dumb & Dumber ve There’s Something About Mary filmlerini de yöneten Peter ve Bob Farrelly kardeşler yapmış. Komedi filmlerinden hoşlanmasanız da Jim Carrey’li bir filmde eğlenmemek imkansız. Seyredin göreceksiniz.

KİTAP

       Yaşamın gizi
       Diğer yüzünü arayan bir adam. Hayatı boyunca hiçbir role, kalıba girmemiş, aşka inanmamış, aşksız ilişkinin daha sağlıklı olduğunu düşünmüş bir adam. İsmi yok, sadece yaşadığı hayatın öbür yüzünü arayan biri. Bu yüzü ise ilişkide bulunduğu kadınların kişiliklerinde arıyor. Hayatına giren ve her biri farklı bir hayatı simgeleyen altı kadın; siyah Ziynet, hüzünlü Duygu, berrak Sevda, masum Ferda, renkli Işık ve ateşli Nazan. Bir adam, altı kadın, altı hayat ve bunların arasında toplumsal birşeyler de bulabileceğiniz bir kitap, Yüz: 1981. Yazarı Mehmet Eroğlu altı yıl aradan sonra bu romanında; bir gizin ardına takılmış ve bunu kadınlar vasıtasıyla çözmeye çalışan bir adamı anlatırken Türkiye’nin son yirmi yılını da gözden geçirme olanağı sağlıyor.

ALBÜM

Aşk şarkıları mevsimi
       Sonbahar ayları bana hep çok romantik gelmiştir. Sararan yaprakların ve yağmurun duyguları coşturduğuna inanırım. O yüzden bu haftaki albümümüz romantik aylara uygun bir aşk parçaları albümü. Üstüne üstlük albümü İspanyol opera sanatçısı Placido Domingo seslendirmiş. Songs Of Love’da Domingo’nun albümlerinden seçilmiş 14 latin ağırlıklı romantik parça var. Opera sanatçısı olmasının yanında orkestra şefliği ve sanat yönetmenliği de yapan Domingo, klasik müziği ve operayı insanlara sevdirmesiyle tanınıyor. Love Story, O Sole Mio, Somewhere My Love gibi ünlü aşk şarkılarını bir opera sanatçısından dinlemenin tadına varın. Aman fazla melankoliye kapılmayın.

TİYATRO

       Biletleriniz hazırsa haydi oyuna
       16 - 22 Ekim arası İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda gösterimde olan oyunlar: Başar Sabuncu’nun yönettiği bir Shakespeare klasiği Romeo ile Juliet, Haldun Taner’in yazıp Orhan Alkaya’nın yönettiği Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Rustam İbrahimbekov’un yazıp yönettiği Arslana Benzer, Gülsün Siren’in yazıp Engin Gürmen’in yönettiği Pembe Konağın Gelinleri, Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından Tarık Günersel’in oyunlaştırıp Hakan Altıner’in yönettiği Aşk - ı Memnu. Bazı oyunlar tekrarlanıyor. Kaçırdım diye üzülmeyin hala şansınız var.

GÖSTERİ

       Bir Broadway müzikali
       Hound Dog, Love Potion, Stand By Me, Yakety Yak, Pearl’s a Singer, There Goes My Baby, On Broadway ve Jailhouse Rock... 1950’li yıllarda Amerika’da dillerden düşmeyen bu şarkılar bir müzikalle adlarını tekrar gündeme yazdırdı. Smokey Joe’s Cafe müzikali 1995’de Broadway’de başlayan turuna nihayet Türkiye’yle devam ediyor. Yukarıdaki parçaların yaratıcıları olan Jerry Leiber ve Mike Stoller 1987 yılında “Rock’n Roll Hall of Fame" ünvanını almışlar. Ayrıca yine yukarıdaki parçalar 1995’de 7 ayrı dalda Tony ödülüne layık görülmüş. Türkiye gösterimi dün Mydonose Showland’de başlayan Smokey Joe’s Cafe - The Songs Of The Lieber & Stoller’ın önemli bir özelliği gösterime girdiği ülkelerin ünlü sanatçılarını konuk etmesi. Türkiye gösterimindeki bu ünlü sanatçı Meltem Cumbul. Daha önce Rick Springfield, Lou Rawls, Glady’s Night, Ben E. King, Pam Tillis ve Tony Orlando gibi sanatçıların oynadığı müzikalde Meltem Cumbul Trouble, Yakety Yak, Charlie Brown, Baby That’s Rock’n Roll, Teach Me How To Shimmy ve Stand By Me adlı şarkıları seslendiriyor. 29 Ekim’e kadar sürecek müzikalin biletlerini Mydonose Showland gişelerinden, AFM sinemalarından alabilirsiniz.



Kaynak: D&R



Kaynak: D&R



Kaynak: D&R



Kaynak: D&R