Vitrin Çiçek gibi açacağız

Çiçek gibi açacağız

21.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çiçek gibi açacağız

Çiçek gibi açacağız
21 Mart 1998

Çiçek gibi açacağız
Yazın renkleri
Birkaç yıl önce başlayan floresan abartısı artık bitti. Son derece pastel ve uçucu renklerle karşı karşıyayız. Beyaza kesin bir dönüş var. Kıyafetler görüntü açısından kullanışlı ama renk açısından zor gibi duruyor. Ne de olsa İstanbul'un temiz ortamında bej, ekru gibi renklerin olduğu gibi kalması biraz zor.
Bu arada gri ve parlaklık da çok var. Kanal D'nin hazırladığı güzellik yarışmasında da izlediğiniz gibi denizkızı imajı bu yılın önde gelen trendlerinden. Lame tonları hem kıyafetlerde hem makyajda göze çarpacak. Lameyi gri ve beyaz tonları ile zenginleştirebilir, şıklaştırabilirsiniz.
Gelelim takımlara... Pantolon çok var. Ceket ve ince bluzlarla tamamlanıyor. Ceketler bollaşırken pantolon ve etek kemerleri inceliyor.

Bir yorum
Bahar Korçan: Bu yaz yeniden '60'lara ve '70'lere dayanan bir trend var. Dizaltı dar eteklerin kenarında veya arkasında derin yırtmaç var. Bu yaz karşımıza iki tür pantolon çıkıyor: Dizaltı pantolonlar, düşük bel ve bir beden büyükmüş gibi duran pantolonlar. Bunların üzerine daracık, küçücük bluz ve toplar giyiliyor. Her yaz olduğu gibi kemik rengi ve beyaz gene moda. Ayrıca metalik, gümüş renkler ile pırıltılar tişörtleri bile etkisi altına almış durumda. Kumaş olarak keten ve kotonlar kullanılıyor. Renk olarak koyu kahve ve yeni olarak da indigo denilen jean ipliği rengi de bolca kullanılacak. Ayakkabılar ise ince topuklu ve sivri burunlu. Böylece 1998 yaz kadını feminen bir görüntü çizecek.

Dişilik belirgin
Vakko 1998 ilkbahar - yaz modasında kadının modayla şakalaştığını söylüyor. Bu yaz kadın karşımıza zarif, çekici, gizemli, pırıltılı ve uçarı bir siluet olarak çıkıyor. Dişilik gayet belirgin. Renkler ise ışıkla değişiyor, gölgede gizleniyor. Seksiliğini şeffaf dokunuşlarla örtüyor. Baharda yansıttığı kristal tonlar, yazla birlikte yerini tropikal ve sıcak renklere bırakacak. Gecelere ise danteller, tüller, boncuklar, çiçekler, kelebekler, taşlı ve bantlı ayakkabılar hakim. Ama bu yaz kadın olabildiğince sade ve zarif.