Vitrin Daha renkli, daha çekici

Daha renkli, daha çekici

18.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Daha renkli, daha çekici

Daha renkli, daha çekici
18 Nisan 1998

Ruj rengi seçerken zorlandığımız dönemler geride kaldı. Kozmetik firmaları bu konuda artık her tene uygun zengin alternatifler sunuyor.

Günümüz kadınlarının ruj rengi alternatifleri neredeyse sınırsız. Ama eskiden adını bu kozmetik ürüne veren tek bir renk vardı; ruj yani kırmızı. Bütün kadınlar kırmızı ruj sürüyordu. Bugün ise her ten rengi için çeşitli renkler var. Solgun ciltler için uçuk ya da canlı pembeler, sarıya kaçan ciltler için kahve, bej ve pastel pembeler gibi... Üstelik birkaçını üst üste sürerek, ruj renginizin giysilerinizle uyumlu olmasını sağlamak da artık elinizde.
Clarins'in yayınladığı "En Doğaldan En Gösterişlisine... Makyajın Bütün Sırları" adlı kitapta "Dudaklarınızın cazibesini, makyajınızı yumuşak bir pembe, cüretkar bir kırmızı veya neşeli bir mercan gülümseyişin ışıltısını tamamlayarak artırın," deniyor. Bu sonuca ulaşmak içinde dudaklar üç aşamada şekillendiriliyor. Birinci aşama hazırlık. Rujun gün boyu dayanması için dudaklara ilk önce fondöten ve pudra sürüyorsunuz. İkinci aşama uygulama. Dudak kalemiyle, ortadan başlayarak dudaklarınızın doğal çizgisinin üzerine bir çerçeve çiziyorsunuz. Çizgiyi dudakların birleşme noktasında bitirip tekrar ortaya doğru devam ederek tamamlıyorsunuz. Son aşamada ise rujunuzu tercihen fırçayla dudakların ortasından yanlara doğru yayıyorsunuz. Kitapta hayal ettiğiniz dudaklara nasıl sahip olacağınız da anlatılıyor. Dudaklarınız inceyse kalemle doğal dudak çizgisinin tam üstünden geçiyorsunuz. Dolgunsa kaleminizle doğal çizginin iç kısmını belirliyorsunuz. Düşükse dudakların birleşme noktalarını fondöteninizin bir ton açığıyla gizliyorsunuz. Üst dudağın ortasından normal bir çizgiyle aşağıya inip birleşme noktasına bir milimetre kala bitiriyorsunuz. Alt dudak çizgisini de çizdikten sonra üst dudak çizgisine doğru çıkıyorsunuz. Dudaklarınız muntazam değil ama olgunsa koyu renk bir kalem ve ruj, inceyse daha açık bir ton seçmenizde yarar var.
Clarins'in Secret de Rouge serisi 12 renkte. Üstelik meyveli, çiçekli ve baharatlı... Yeni bir uygulamaya gerek kalmadan saatlerce dudakta kalabilen Secret de Rouge UV ışınlarına ve hava kirliliğine karşı da koruyucu. Kesik kısmındaki merkez dudakları besleyip nemlendiriyor. Brillant a Levres ise dudakları doğal şeffaflıkta renklendiren parlatıcılar. Lancome'un yeni makyaj artisti Fred Farrugia, Chrysalide makyajının felsefesini şöyle açıklıyor: "Ben değiştirmeyi seviyorum. Herkes kendini değiştirmeyi seviyor. Herkes kendini değiştirmeyi başarabilir. Aslında bunun öğrenilecek bir yanı yok. Sadece hayal gücününüzü harekete geçirin." Bu seriden Rouga Idole'ün mor, zümrüt yeşili, mavi ve siyah renkleri göz ve tırnak makyajıyla uyumlu. Leylak tonundaki Rouge Absolue Chrysalide ise tek başına sürüldüğü gibi başka bir rujun üzerine uygulandığında da dudaklara ışıltı katıyor.
Revlon'un Colorstay Lip Color serisinde 26 renk var. Uzun süre kalıcılığını koruyan bu seri leke izi bırakmıyor. Kuru ve temiz dudaklara sürülen kokusuz ruj, 60 saniye sonra emilerek kalıcı hale geliyor. Nina Ricci'nin Rouge Irreprochable serisi 5 renk 12 ton: Kırmızı, fuşya, pembe, sepya ve mor -kırmızı. Silikon, bitkisel seramidler, buğday tohumu özü içeren seri dudakları nemlendiriyor, kalıcılığını uzun süre koruyor ve leke izi bırakmıyor. Yine aynı markanın Les Mandarines 35'i dudaklara turuncu tonları taşırken transparan Les Lychees 87'si ıslak ve parlak bir görünüş veriyor.
Orlane'ın 20 renk tonuna sahip Rouge Extraordiaire'i dudaklara hem pırıltı veriyor hem de onları koruyup nemlendiriyor. Bu yıl 40. yılını kutlayan Yves Saint Laurent'ın yarattığı Rouge Pur serisi koruyucu hücrelerin faaliyetini uyarıyor, UV ışınlarına ve mikro organizmalara karşı dudakları koruyor. Formülünde bulunan mikrokürecikler dudak derisiyle temas edince sürekli nemlilik sağlıyor. Marks & Spencer'ın Classics serisinde yer alan dudak parlatıcıları ise hem tek başına hem de rujla kullanılabiliyor. SPF6 vitamini içeren ürüne hafif nane tadı verilmiş.

Ürünler ve fiyatları (TL)
Secret de Rouge (Clarins) 4.750.000
Brillants a Levres (Clarins) 4.250.000
Rouge Idole (Lancome) 5.000.000
Rouge Absolue Chrysalide (Lancome) 4.500.000
Lip Brio (fırçalı) (Lancome) 4.250.000
Colorstay Lip Color (Revlon) 2.590.000
Rouge Irreprochable (Nina Ricci) 5.800.000
Les Mandarines (Nina Ricci) 4.950.000
Les Lychees (Nina Ricci) 4.950.000
Rouge Extraordinaire (Orlane) 4.540.000
Rouge Pur (YSL) 5.900.000
Classics Parlatıcı (Marks & Spencer) 1.500.000