Vitrin Dikiş ustaları

Dikiş ustaları

27.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dikiş ustaları

Dikiş ustaları
Dikiş ustaları
Füsun YAVAŞOĞULLARI

Hazır giyimin yaşamımıza getirdiği kolaylıkları reddetmek imkansız. Çevremiz sayısız giyim mağazasıyla dolu. Model ve çeşit zenginliği göz kamaştırıyor. Günlük giysilerden abiye çizgiye uzanan geniş yelpazede yerli - yabancı her marka ve her model bulunup, satın alınabiliyor. Elbette bu alanda da birtakım sorunlarla karşı karşıya kalınabiliyor. Özellikle ince - uzun, ideal bedenler baz alınarak hazırlanan giysilere sığabilmek herkesin harcı değil. Yeterli incelikteki az sayıda insandan biri olduğunuzu varsaysak bile büyük bir olasılıkla seçtiğiniz giysinin kol, paça ya da etek boyu uzun gelecek, kısaltılması gerekecek. Bedenlerin birbirini tutmaması da ayrı bir sorun. İki ayrı firmaya ait 38 beden giysilerden biri üzerinize oturduğu halde diğerine sığamayabiliyorsunuz. Beden ölçünüz konusunda sizi şüpheye düşüren böyle bir deneyden sonra bir başka karışıklığı da ithal malların seçiminde yaşayabilirsiniz. Avrupa ve Amerikan ölçülerini bilmiyorsanız işiniz zor demektir. Önce giysimizi seçtik diyelim... Göz kararı üzerimize uyanını da bulduk. Sıra bilmeceyi çözmeye gelir. 29 neye eşdeğer? 38 bedene mi? Peki, 34 ne?
Aslında bunları çok abartmamak ve sorundan saymamak gerekiyor. Hazır almak yerine diktirmek daha mı kolay sanki... Model ve kumaş seçmek, provaya gitmek, dert anlayan bir terzi bulabilmek ve tüm bunlar için yeterli zamana ve sabra sahip olmak diğerlerinin yanında çok daha zor. Zor ama bu zaman zaman gene de bir terziye gereksinim duymayacağımız anlamına gelimyor. Özellikle elimizden ufak tefek dikiş işleri gelmiyorsa, bu tür işlere yatkınlığımız yoksa günün birinde kesinlikle bir terziye ihtiyacımız olacağını da gözardı etmemeliyiz. Çok beğenerek aldığımız bir giysiden bile kısa bir süre sonra sıkıldığımızı, üzerinde birkaç değişiklik yapma isteği duyduğumuzu ya da zayıflayıp şişmanladığımızda onları bir kenara atmak yerine üzerine uydurmanın yollarını aradığımızı düşünecek olursak şimdiden bu konuda uzmanlaşmış isim ve adresleri bir kenara not etmeliyiz.
Bu konuda benim elimde her biri kendi alanlarında ustalaşmış bazı isim ve adresler bulunuyor. Her türlü tadilat işleriniz için başvurabileceğiniz bu adreslere aynı zamanda özel giysiler diktirmek için de gidebilirsiniz.

  • Terzi Kliniği: Her türlü daraltma, model değişimi, etek boyu, pantolon kısaltma gibi aklınıza gelebilecek tadilatların yanı sıra etek, ceket, pantolon, elbise diktirebileceğiniz bu adreste tadilatlar 1.5 - 3 milyon, dikiş ise 15 - 30 milyon lira arasında değişiyor. Tüm işler büyük küçük demeden deneyimli bir terzi olan atölye sahibi Gülten Bilginer'in gözetiminde yapılıyor.
    Adres: Zafer Sok., Hilda Apt., 10 / 2 Nişantaşı
    Tel: 0212 225 27 81

  • Terzi Metin: Burada da ceket, elbise, etek gibi giysileri diktirip her türlü tadilatı yaptırabiliyorsunuz. Dikiş ücretleri modele göre 5 - 25 milyon, tadilatlar ise 1.5 - 4 milyon lira arasında değişen fiyatlarla özenle yapılıyor.
    Adres: Göksu Pasajı 105 / 14 Teşvikiye
    Tel: 0212 258 98 19

  • Temiz İş: Enstitü mezunu Reyhan Babayiğit'in işlettiği atölyede deneyimli bir ekip tarafından yapılan tadilat ve dikişler en kısa sürede ve en iyi şekilde sonuçlandırılıyor. Daraltma, boy kısaltma 1 - 2.5 milyon, model değiştirme 3 - 10 milyon lira arasında.
    Adres: Halaskargazi Cad., Gazi Pasajı, No: 124 Osmanbey
    Tel: 0212 233 87 78

    e-mail:nkalkan@milliyet.com.tr
  • Yazarlar