Vitrin Doğal ve kalıcı

Doğal ve kalıcı

15.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Doğal ve kalıcı

Doğal ve kalıcı
Doğal ve kalıcı
Füsun YAVAŞOĞULLARI Ustaca kullanıldığında ve işlendiğinde tüm malzemeler göze hoşgelir. Ancak doğal malzemeler arasında mermerin apayrı bir yeri vardır. Soğuk ve zengin görüntüsüyle bulunduğu çevreye, mekana farklılık getiren mermerin en önemli özelliklerinden biri de yıllara meydan okumasıdır.
Binlerce yıl öncesine ait heykelleri, sütunları düşünün. Roma ya da önceki dönemlere ait şehir kalıntılarından çıkan bu heykellerin, sütun başlarının, sütunların, mezar taşlarının günümüze kadar çok az hasarla gelebilmiş olmalarının herhalde baş nedeni mermerden yapılmış olmalarıdır.
Sıcağa, soğuğa, darbeye kısaca tüm dış şartlara karşı hiçbir malzemenin olmadığı kadar dirençlidir mermer. Özellikle fazla seçeneğin söz konusu olmadığı günlere ait eski mimari örneklerin ayrılmaz parçası gibidir. Artık belirli sit alanlarında görebildiğimiz eski evlerin, köşklerin etkileyici görüntüsüne bu malzemenin yarattığı katkıyı gözardı edemeyiz. Teknolojinin başdöndürücü bir grafik çizdiği günümüzde neredeyse her gün piyasa yeni bir inşaat malzemesi sürülüyor. Döşemeler, banyo ve mutfak tezgahları rezopal, epoksi denilen malzemelerle kaplanıyor. Yeni olanın yerini tutamadığı da bir gerçek. Bu yüzden de eskiye oranla fazla tercih edilemeyen mermere karşı son günlerde hızlı bir dönüş göze çarpıyor. Yaşamın her alanında gözlediğimiz doğaya ve doğal olana eğilim burada da kendini gösteriyor.
Mermer kullanım alanının genişliği ile de dikkat çekiyor. Evlerimizde döşemeden banyo ve mutfak tezgahlarına kadar değişik alanlarda görülen mermerin düz kullanımı dışında dekoratif yanının öne çıkarıldığı kullanım alanları da geniş. Balkon ve merdiven korkulukları, rölyefler, dev boyutlu saksılar, çeşmeler, havuzlar...
Heykeltraşların baş malzemesi olan mermer usta ellerde bambaşka bir görünüme kavuşuyor. Başvurulacak adres son derece önemli. Örneğin Seriel Mermer bu konuda akla gelen yerlerden biri. İki bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulu atölye ve showroom'dan oluşan Seriel Mermer gerçekten de görülmeye değer bir adres. Çağdaş teknolojinin kullanıldığı atölyenin en göze çarpan ürünleri değişik form ve motifleriyle çeşmeler.
Mermerle ilgili her tür işin yapıldığı Seriel'de üretilen ürünlerin büyük kısmı Amerika'ya ihraç ediliyor. Değişik hayvan ve insan heykelleri, bahçeleri süsleyecek vazo formundaki büyük saksılar, bahçe saatleri, sütun ve sütun başlıkları, süs havuzları, korkuluklar burada bulabileceğiniz ürünlerden birkaçı.
Aynı zamanda eski eşya ve eski taşların satıldığı bu yerde istendiğinde yeni ürünlere eski görüntüsü de verilebiliyor. Bahçe de dahil olmak üzere her yerin eski ve yeni çeşitli ürün ve eşyalarla dolu olduğu Seriel'de özellikle aslan heykelleri son derece sevimli. Eski olanların 300 milyon liraya satıldığı aslanların yenileri çok daha ucuz ve değişik boyutlarda. İster bahçenize ister evinizin içine koyun. Her iki yere de yakışacak güzellikte.
İstanbul ve değişik şehirlerdeki seçkin yapıların mermer işlerini yapan firmanın referansları arasında Ceylan Intercontinental, Antalya Simena Oteli, Hyatt Regency, Demirören Yalısı, Bebek Çarmıklı Evi, Beylerbeyi İtalyan Oteli gibi yerler bulunuyor. Bu bildik isimler dışında yüzlerce uygulamanın yapıldığı ve iş potansiyelinin çok yüksek olduğu söyleniyor.
Taşın kalitesine ve işçiliğe büyük önem veren firma seçip getirdiğiniz model ne olursa olsun bunu bire bir olarak gerçekleştirebiliyor. İstediğiniz taşın cinsi zor bulunan bir cins de olsa bulunup getirtiliyor. Müşteri istekleri ve memnuniyeti esas olduğundan bu konuda olabildiğince dikkatli davranılıyor. Büyük iş, küçük iş farkı gözetilmeden her işin aynı titizlikle yapıldığı önemle vurgulanıyor.
Koreli Gazi'nin yeri olarak da bilinen Seriel Mermer aynı zamanda Üsküdar Tunusbağı adresindeki şubesiyle de müşterilerine ulaşabiliyor. Ancak Kanlıca tepelerindeki showroom'u farklı konumuyla bambaşka.
Herhangi bir şey almayacak ya da yaptırmayacak olsanız da sırf görmek için bile uğramalısınız. Geniş bir bahçe içindeki bu sürprizlerle dolu yerde eski - yeni pek çok güzellikle karşılaşacak, değişik bir ortamda bulunmanın tadına varacaksınız. Seriel Mermer
Kanlıca, Çubuklu üst yolu
No: 71 - Beykoz
Tel: 0216 322 57 47 - 425 27 13 Saksınızı seçin Yazın iyice yaklaştığı bugünlerde bahçe ya da balkonların çoktan bir düzene girmiş olması, çiçeklerin bakımının yapılmış olması gerekiyor. Gene de hala bir konuda bazı eksikleriniz varsa, örneğin yeni ve değişik saksılar arıyorsanız, Paşabahçe'ye kadar uzanıp Deniz ve Zeynep'e uğramalısınız. Bu yerde küçükten büyük boya düz, motifli son derece dekoratif sırlı - sırsız her çeşit saksıyı bulabilirsiniz. Bitkilerinizin sağlığı açısından da en iyi sonucu elde edebileceğiniz bu seramik saksılar oldukça ucuz. İçine yerleştireceğiniz bitkinin özelliklerini gözeterek yapacağınız seçim hem evinize hem de bitkinize yarar sağlayacağından, saksının formu, rengi, boyutu üzerinde titizlikle durmanız son derece önemli.
Yer verilen saksıların tümü el yapımı ve uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Rölyefli terra kota "kazan" saksı 650 bin lira. Şamot çamurundan yapılmış antik desenli dikdörtgen saksı 12 milyon, şamot çamurdan antik desenli bir başka saksı ise 1 milyon 750 bin, desenli terra kota kare saksı 1.5 milyon lira.

Deniz - Zeynep
Sahip Molla Cad., No: 45, Paşabahçe
Tel: 0216 413 85 14