Vitrin Dört mevsim ucuzluk

Dört mevsim ucuzluk

12.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dört mevsim ucuzluk

Dört mevsim ucuzluk
Dilek Sancılı
Dört mevsim ucuzluk
Mudo gibi büyük firmaların fabrika satış mağazalarında kaliteyi ve ucuzluğu bir arada bulabilirsiniz. Birçok kişinin arzusu kaliteyi ucuza almak. Kaliteyi ve ucuz ürünü ayrı ayrı birçok yerden temin edebiliyorsunuz ama ikisini aynı anda ancak fabrika satış mağazalarında bulabiliyorsunuz. Firmaların geçmiş sezondan kalan ürünlerini veya üretim aşamasındaki aksaklıklardan doğan küçük defolu mallarını ellerinden çıkarmak amacıyla açtıkları fabrika satış mağazalarının sayıları gün geçtikçe artıyor. Yine de en büyük ilgiyi büyük markaların mağazaları görüyor.
Eskiden fabrikaların hemen yanında bulunan küçük mağazalar artık şehrin merkezi yerlerinde açılıyor. Mecidiyeköy'deki Mudo'nun fabrika satış mağazası bunlardan biri. Ev eşyalarından çocuk bölümüne, kadın reyonundan erkek reyonuna kadar pek çok bölümü içeren mağazada her zaman her keseye göre bir şeyler var.
Fabrika satış mağazası dendiği zaman aklınıza eşyaların üst üste durduğu düzensiz dükkanlar gelmesin. Nitekim Mecidiyeköy Mudo, bir fabrika satış mağazası olmasına rağmen, en az büyük alışveriş merkezlerinde bulunan şubeleri kadar güzel dekore edilmiş. Ürünler de aynı düzgünlükle sunuluyor. Etekler etek, ceketler ceket reyonunda... Elbiselere bakarken birden karşınıza kazak çıkmıyor.
Mağazanın defolu ürünlere ayrılmış bölümünde ise kesinlikle yırtık pırtık ya da soluk renkli mallar yok. Defosunu bulmak için bir saat büyüteçle incelemeniz gereken etekleri, bluzları çok ucuz fiyata alabiliyorsunuz.
Mudo City'nin birbirinden güzel ev eşyalarını biliyorsunuzdur, fabrika satış mağazasında bu eşyaların çok küçük ve şirin örnekleri var. Özellikle muma ihtiyacınız varsa mutlaka uğramalısınız. Fiyatlara göz atınca şaşırmamak mümkün değil. Çünkü bu tür mağazalarda ürünün ilk fiyatını da görme imkanına sahipsiniz. Örneğin çok şık bir gömleğin 14 milyon liradan 7.5 milyona, daha sonra da 5 milyona indiğini görünce daha zevkle alışveriş yapıyorsunuz. Yine son zamanların gözde ev aksesuvarlarından olan mumlar normalde 1.5 milyonken burada 400 bin lira civarında. Deniz mevsiminin açılmasıyla birlikte buradan mayo ve bikini alışverişinizi de rahatlıkla yapabilirsiniz. Fiyatları ise erkek ve kadın ayrımı olmadan 8.5 milyon lira.
Önümüzde Babalar Günü olduğunu hatırlatarak hediye seçerken buradaki gömlek ve tişörtlere de bakmanızı tavsiye ederiz. Gömlekleri 5 - 7 milyona, tişörtleri ise 2 milyondan başlayan fiyatlarla alabilirsiniz.

Ne dediler?
Dilek Kocaer (21): Uzun zamandan beri, mevsimlik alışverişe ihtiyacım olduğunda buraya gelip alıyorum. Normal Mudo mağazasından bir ya da iki parça ürün alabilecekken buradan bir poşeti doldurup çıkabilecek kadar çok çeşit bulma şansına sahibim. Bu tür mağazaların kapısında genelde 'dört mevsim ucuzluk' yazıyor, içeri girip de fiyatları görünce bunun doğru olduğunu anlıyorsunuz.
İlhan Sarı (25): Aslında bu tür mağazaları daha çok kızlar biliyor. Ben de kız arkadaşlarım sayesinde bu mağazaları öğreniyorum. Gerçekten her şey çok kaliteli ve ucuz. Üstelik hediye alırken de pek çok alternatife sahipsiniz.
Yazarlar