Vitrin Eğlenmeye yolda başlayın!

Eğlenmeye yolda başlayın!

21.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eğlenmeye yolda başlayın!

Eğlenmeye yolda başlayın
21 Mart 1998
Ayşegül YAŞAR

Avrupa'nın en büyük, dünyanın dördüncü büyük kapalı eğlence parkı Tatilya'nın Genel Müdürü Serdar Alp Turan, faaliyetlerini anlattı.

Tatilya kurulduğu bölgede olacak gelişmeler göz önüne alınarak 20 Nisan 1996'da Bayındır Holding tarafından ulusal ve uluslararası turizme kapılarını açmış. Büyük bir kompleks yapma kararı alan Bayındır Holding sadece eğlence merkeziyle kalmamış. Bunun dışında alışveriş merkezi, otel ve hastane projelerini de bu bölgede hayata geçirme çabasında. Şu anda Tatilya eğlence merkezi hayata geçmiş durumda. Hastane inşaatı ise devam ediyor. Alışveriş merkezinin temeli atılmış. Otelin inşaatına da alışveriş merkezi belli bir düzeye çıktıktan sonra başlanacak.
Tatilya, bölgede 1998'de aşağı yukarı 1 milyon 250 bin kişiyi ağırlayacak kapasitede ciddi bir sinerji yaratmış. Bölgeye yeni yatırımcıların gelmesini sağlamış önemli bir lokomotif. Tatilya'nın içerisinde 16 adet ray olarak adlandırdığımız eğlence ünitesi, 105 adet video oyunu ziyaretçilere sunuluyor. Diğer tarafta yiyecek içecek için bir kat oluşturulmuş. Burada hem fast - food hem de İtalyan yemeklerinin sunulduğu restoranlar var. Bir başka boyutu da Tatilya'da kiraya verilmiş alanlar. Buralarda çeşitli mağazalar ürünlerini satıyor.
Tatilya Genel Müdürü Serdar Alp Turan sadece bununla kalmadıklarını söylüyor. Eğlencenin bir kültür öğesi olduğundan hareketle burada bir kültür boyutu oluşturulmuş. Mesela 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Çağdaşlaşma Yolunda Kadın İlklerden Bir Kesit" adlı sergi ziyaretçilere sunulmuş. "Uluslar Haftası" ve "Uluslararası Çocuk Şenliği" düzenlenmesi planlanıyor.
Tatilya'nın ilk başta görünen tek problemi ise ulaşım olarak nitelendiriliyor fakat Serdar Bey aslında şehir merkezine hiç de uzak olmadıklarını, şehirde 7 tane ana binaları, 36 tane de durakları olduğunu söylüyor. "Belli başlı ana noktalardan hareket edilerek uğranılıp, misafir varsa alınan bir ücretsiz konuk ağırlama servisi var. Bu servisler pazartesi haricinde diğer tüm günlerde çalışıyor. Park hafta içi günlerde saat 2'de açılıyor. Kadıköy'den, Üsküdar'dan, Bostancı'dan, Taksim'den, Beşiktaş'tan, Aksaray'dan kalkan servisler var. Servisler arası yarışmalar düzenleniyor. Yarışmaları kazananlara sertifikalar veriliyor. Yani diyoruz ki; eğlenmeye yolda başlayın! Bu uygulama aşağı yukarı 1 yıldan beri devam ediyor. Bunun dışında Tatilya biletleri dışarda satılmıyor. Çünkü Tatilya bileti özel bir bilet. Misafirler buraya geldiklerinde onlara bir kolluk takılıyor. Herhangi bir kağıt verilmiyor. Özel bir künyedir bu."

Eğlencenin bedeli
* Sınırsız eğlence fırsatı: Bunu tercih edenler o gün içinde Tatilya'daki 16 adet eğlence ünitesinden 3.350.000 lira karşılığında sınırsız şekilde yararlanabiliyor.
* Yalnız içeriye giriş: Arkadaşına, oğluna veya kızına eşlik etmek isteyenler bunu tercih ediyor. 450 kişi kapasiteli anfitiyatro var. Burada şovlar düzenleniyor. Bu şovları izleyip aynı zamanda yemek katından yararlanmak isteyenler 1.500.000 lira ödüyor.
* Hem raylı ünitelerden hem de jetonlu ünitelerden yararlanmak isteyenler içinse 3.600.000 lira karşılığında 6 tane de jeton veriliyor. Sınırsız eğlence bileti almamış olanlara içeride ayrıca 1.800.000 liraya bunu telafi edebilme olanağı sunuluyor.