Vitrin En yeni Tex - Mex

En yeni Tex - Mex

18.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

En yeni Tex - Mex

En yeni Tex - Mex


Geçtiğimiz hafta açılan Tumbleweed Güneybatı Amerika yemeklerini sevenlere yeni bir seçenek sunuyor. Profilo’daki restoranda hem dünya standartında servis ve lezzet, hem de geleneksel misafirperverliği bulacaksınız


       Güneybatı Amerika mutfaklarının sayısı giderek artıyor. Meksika ve Teksas lezzetlerini sunan bu restoranlara kısaca her iki ülkenin ilk hecesinden oluşan bir isim takılmış: “Tex - Mex". Geçtiğimiz hafta açılan Tumbleweed (Tambılvid)’de Amerika - Tenessee’de 1975’te kurulmuş bir Tex - Mex restoran zinciri. Onbeş ülkede bulunan Tumbleweed’in İstanbul Profilo Alışveriş Merkezi’nde açılan restoranı zincirin 62’inci halkası.
       Tumbleweed adını Teksas ve Meksika çöllerinde bulunan, rüzgarla birlikte köklerinden koparak oradan oraya savrulan dikenli bir çalıdan alıyormuş. Tumbleweed, Profilo’nun üst katında, her tarafın yiyecek - içecek yerleriyle dolu olduğu katta. Ama burası alışveriş merkezlerinde, kalabalık ve gürültü - patırtı içinde yemek yenen yerlere benzemiyor, düpedüz bir restoran. Dekorasyonu zincir mağaza olduğu için dünya standartında. Duvarları süsleyen panolardan birinin ünlü seramik sanatçımız Jale Yılmabaşar’ın ‘Mor Üzümler’ çalışması olduğunu görünce seviniyoruz. Diğer panolar ise Zümrüt Radau’nun eserleri. Tumbleweed’in sahibi ve restoranın işletmecisi Can Ramazanoğlu ‘bizden’ bir şeyler katmış dekorasyona.
       Burası oldukça geniş bir mekan. Masalar içiçe değil. Havalandırması çok iyi. Sigara içilen bölümde bile duman bulutu göremiyorsunuz. İçerisi mis gibi, en ufak bir yemek kokusu bile gelmiyor. Servis elemanları uluslararası servis ve sunum standartlarına göre eğitim almışlar. Siparişler gecikmiyor, karışmıyor. En çok dikkat edilen konu hijyen. Çizilmeyen, kırılmayan porselen tabaklar kullanılıyor mesela. Yiyecekleri doğrama tahtalarını bile ayırmışlar. Yeşil tahtada sebzeler, kırmızıda etler, sarıda tavuk eti gibi.

       Seçim zaman alıyor
       Masaya oturduğunuzda hemen cips ve sos geliyor. İyi de oluyor. Çünkü bir sürü çeşit arasından seçim yapmak için zamana ihtiyacınız oluyor. Hele “Tex - Mex" yemekleri tanımıyorsanız işiniz daha da zor. Ama servis elemanları size detaylı bilgi veriyor. Bu mutfak porsiyonlarının büyüklüğüyle ünlü. Başlangıç olarak seçeceğiniz yemek de, ana yemek de kocaman porsiyonlarda. Seçim yaparken bunu gözden kaçırmamak lazım.
       Başlangıçlardan Taquito (takito) esas olarak kıymalı sigara böreğine benziyor. Tabii kullanılan hamur ve kıymanın baharatı lezzeti güzelleştiriyor. Taquito’yu değişik tadlardan çekinenlere bile rahatlıkla tavsiye edebilirim. İki kişi gittiyseniz “Best of the West" adını verdikleri iştah açıcıyı tercih ettiğinizde bitiremeyeceğinizi hesaba katın. Bu tabakta “Texas fire crakers" dedikleri temelde içli köfte mantığının olduğu kızartmayla, sekiz tavuk kanadı ve büyük patatesleri ikiye bölüp içine kıyma ve biber koydukları fırınlanmış patatesler var. “Grilled Quesadillas" (gril kesadilas), yine tutucu damak tadına sahip olanlar için önerebileceğim bir başlangıç. Buna da bizim gözlememizin çok bol malzeme kullanılarak yapılanı diyebilirim.
       Ana yemeklere karar veremezseniz “Fiesta Combo"’yu deneyebilirsiniz. Çünkü bu yemekte ızgara tavuk göğsü, kıymalı takito, peynirli ençilada (dürüme benzeyen tipik Meksika yemeği) ve Meksika pilavı var. Meksika pilavının görüntüsüne aldanmayın, mutlaka tadına bakın. “T - bone Steak" (ti bon stik)’i de tavsiye edebilirim. Çünkü kimi yerlerde bir parça bonfileyi de bu isimle sunuyorlar, buradakiler “hakiki ti bon stik". Tatlılardan ise brovniyi özellikle öneririm.



       Adres: Profilo Alışveriş Merkezi kat: 3 Mecidiyeköy Tel: (0212) 216 66 56