Vitrin Evleredansöz servisi yapılır

Evleredansöz servisi yapılır

20.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Evleredansöz servisi yapılır

Evleredansöz servisi yapılır
Dilek SANCILI Eğer gidemiyorsanız, gazinoyu ayağınıza çağırın... Böylece kendi evinizde saz takımı ve dansöz eşliğinde krallar gibi eğlenebilirsiniz. Bunun için Şan Ajans'ın Evlere Şenlik Hizmetleri'ni aramanız yeterli. Fasıllı, dansözlü gazino eğlencesine genç nesil yetişemedi. Ama bazılarımız küçükken en azından annesiyle birlikte kadınlar matinesinde gazino eğlencesinin nasıl bir şey olduğunu gördü. Ancak daha sonraki dönemlerde eğlenceseverlerin birer birer gazinolardan ellerini eteklerini çekmesi gazinoların görkemli günlerini geride bırakarak kapanmasına neden oldu. Gazinolara giden eğlenceseverler de evlerine kapandılar.
İşte, uzun zamandır evlerine kapanan bu potansiyeli gören Şan Ajans'ın sahibi Zekeriya Özkan, "Gazinolar boşsa insanlar evinde demektir. İnsanlar evindeyse biz de evlerine gideriz," fikrinden yola çıkarak Evlere Şenlik Hizmetleri'ni hayata geçirdi.
1972 yılından beri çeşitli eğlence mekanlarında tonmaister ve seslendirme hizmetlerinde bulunan Özkan, 1986 yılında Şan Ajans'ı kurmuş. İlk olarak Şile'de düzenlenen Şilebezi Şenliği organizasyonunu üstlenerek festival organizasyonu yapan Şan Ajans halen ülkemizde düzenlenen festivallerin yüzde 35'ini gerçekleştiriyor. "Ülkemizde bini aşkın sanatçı olmasına rağmen, kendi sektöründen para kazanan sanatçı sayısı neredeyse iki elin parmaklarını geçmiyor," diyen Özkan, 1996 yılından bu yana "Bir fidan sizden, bin şarkı bizden" sloganı ile 70'i aşkın sanatçıya ortalama 200 konser verdirmiş. Yine bu konserler sayesinde ülkemizde yok olmaya yüz tutmuş ormanlarımızın korunması konusunda kamuoyu duyarlılığı yaratmayı başarmışlar.
Eğlenceyi esas tutan Şan Ajans'ın son yeniliği, evlere özel sundukları eğlence. Böyle bir eğlencenin akıllarına nasıl geldiğini ise Özkan şöyle anlatıyor: "Tutarsız fiyat politikaları, kamuya açık mekanlarda yapılan müziğin tamamen elektronik ve yüksek desibelde olmasından dolayı hem sohbete hem de eğlenceye uygun olmaması, park sorunu, alkol aldıktan sonra eve dönüşte problemler yaşanması gibi pek çok nedenden dolayı eğlence müşterisi kamuya hizmet veren mekanlardan uzaklaşmıştı. Biz eğlenceden uzaklaşan ama eğlenmeyi seven insanlara kendi evlerinde hizmet vermeyi amaçladık."
Eğer siz de evinizde böyle bir eğlence düzenlemek istiyorsanız sadece ajansa bir telefon etmeniz ve nasıl bir eğlence istediğinizi belirtmeniz yeterli. Ondan sonra işin eğlencesinden yemeğine ve servisine kadar her şeyiyle Evlere Şenlikçiler ilgileniyor.
Fasıl grubunun eskiden günümüze sevdiğiniz tüm şarkıları çalmasıyla başlayan gece, Şahin Usta'nın yaptığı nefis çiğ köfte ve uzun hava ile renkleniyor. Şahin Usta hem damak tadınıza hem de kulağınıza aynı anda hitap ediyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan oryantal şov ile eğlencenin en sıcak anlarını yaşıyorsunuz. Tabii siz böyle eğlenirken evdeki çocukları oyalamak görevini de palyaço Bobo ve Miki üstleniyor. Eğlence evinizde yapılsa da kendi evinizde konuk olan siz oluyorsunuz çünkü gece boyunca tüm isteklerinizi servis elemanı karşılıyor. Bu özel geceyi anılarınızda ölümsüzleştirmek isterseniz gecenin ses ve görüntülerinin kaydını da yaptırabiliyorsunuz.
Tüm bu saydığımız eğlencelerin yanı sıra sizin ekstra istekleriniz olursa (ünlü konuk sanatçılar, orkestralar, müzik ve dans grupları gibi) artı ödemeler karşılığında Şan Ajans bunu da temin edebiliyor.
Evlere Şenlik Hizmetleri, daha çok değişik bir gece yaşamak isteyenler tarafından tercih ediliyormuş. Bunun dışında ekonomik şartlardan dolayı nişan, kına gecesi düzenleyemeyen, onun yerine aile arasında evde eğlenmeyi tercih eden genç çiftler, sevdiklerine sürpriz ve serenat yapmak isteyen kişiler, toplum nazarında dinsel eğilimleri ile tanınan ancak kendi içinde eğlenme ihtiyacı olan kesim ve eskiden gazinolardaki "kadınlar matinesini" evlerine taşımak isteyen kadınlar bu hizmetin müdavimlerinden.
Gazinoların uzun zamandır kapalı olmasına rağmen insanların gazino eğlencelerine hala bu kadar sıcak bakmalarının nedeninin ne olabileceğini sorduğumuzda Özkan şöyle yanıt verdi: "Ülkemizde uzun yıllar varlığını sürdüren, ancak son yıllarda arada bir var olmak için periyodik olarak açılıp kapanan Maksim'in dışında başka bir gazinonun olmamasının nedenlerini bulmak için bir işletmenin ticari ve teknik detayları hakkında analizlerde bulunduk ve ilginç sonuçlara ulaştık. Mesela bir sanatçı kadrosu kurmanın maliyeti 10 milyar lira. Tabii iş bununla da bitmiyor; yiyecek - içecek 1 - 1.5 milyar, gazete reklamı 1 - 2 milyar, kira 300 - 500 milyon, personel için minimum 250 - 300 milyon gerekiyor. Yani kısaca elektrik, su, yakıt gibi detay giderler yapılmasa bile iddialı bir gazinonun ortalama gideri 10 - 15 milyar lira. Bu gazinolar her akşam full olsalar da tüm bunlar müesseseyi ayakta tutmaya yetmeyecektir. Bu şartları değiştirmek bizim işimiz olmadığından kendi sektörümüz içinde sahne çalışanları ve ajansımız adına iş potansiyeli oluşturmak zorunluluğu ile biz de böyle yeni bir projeye imza attık."

Ne kadar?
Şan Ajans'ın Evlere Şenlik Hizmetleri (Tel: 0212 257 67 90) adı altında sunduğu eğlencede 6 kişilik bir fasıl grubu, 1 oryantal şov, 1 palyaço, 10 kişilik çiğ köfte yapımı, 1 kadın servis elemanı, tüm kadronun ulaşımları ve 3 saat boyunca süren şovun toplam fiyatı 500 dolar.