Vitrin Farklı bir dünya

Farklı bir dünya

21.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Farklı bir dünya

Farklı bir dünya
21 Kasım 1998
Sibel Arna

İstanbul'da, Beşiktaş'ın göbeğinde oturuyorum. Trafik, gürültü, kalabalık beni fena bayıyor. Sokakta insanlarla akraba gibi yürümekten, ani bir çarpışma anınında meydana gelebilecek yeni akrabaların tehlikesinden ve bu çarpışmalarda ağzımı, burnumu hava yastığından daha çok nefessiz bırakan kokulardan usandım. Ya oturduğum yerdeki tüm insanlara plaka verilsin ya da bir an önce tek, çift uygulamasına başlansın. Ama asla İstanbul trafiği için düşünülen kadar sarpa sarmasın. Bir parfüm firması bizim semte sponsor da olabilir. Söz ben, "onları böyle seviyorum", "gerisi kalsın" ya da "onlar artık parfümlü" diye bağırırım. Ya da ne olur ben taşınayım. Hayır yanlış anlamayın, taşınmama engel olanlar yok. Ben Beşiktaş'tan ayrıldığımda Beşiktaş futbol takımının onbiri ve tüm Beşiktaş halkı oturma eylemi yapıp açlık grevine de girmeyecek. Zaten girmesinler. Onüçüncü saatte heba olmak istemiyorum. Benim derdim nereye taşınacağımı bilememek.
Son günlerde bu soruma cevap aramak için gezmediğim yer kalmadı. Hatta şimdi olmasa bile belki bir gün diyerek yani parayı bulursam hayaliyle Kemer Country'yi bile gezdim. Bu değerli ve hayale benzer tecrübemi sizlere aktarmak istiyorum.
İstanbul'da, Levent'e yakınlığı 20 dakika olan farklı ve özel bir yer Kemer Country. Kemerburgaz'da tarihi su kemerlerinin yanında üç yanı ormanlarla çevrili 1200 dönümlük bir ada. İsmini ise, 800 metre uzunluğundaki, Mimar Sinan'ın bir eseri olan Sultan Süleyman Kemeri'nden alıyor.
Kemer Country 4 mahalleden oluşuyor. İlk üçünün satışı tamamlanmış. Ben dördüncüye zor yetişirim. Çünkü dördüncü mahalledeki evler de hızla satılıyor. Loto, toto, altılı ganyan oynarsam belki. Bir de küçükken milimiyakko dediğim milli piyango var tabi. Şu anda satışı süren 4. mahalle Mimar Sinan'ın tarihi su kemerleri, meşe ormanları, golf sahaları ve göller arasındaki konumu nedeniyle "Kemerboyu Mahallesi" adını taşıyor. Kemerboyu mahallesinde, geleneksel Türk mimarisinin özelliklerini yansıtan Kemerboyu Konakları ve Yalıkonaklar yer alıyor. Ben özellikle Yalıkonaklar'a bayıldım. Tamamı göl kenarında yer alan evler, dış görünümleri, taş kaplama giriş katları ve ahşap cumbalarıyla eski Türk konaklarını çağrıştırıyor. Üstelik hepsi dayalı, döşeli olarak satılıyor. İsimleri ise çok güzel: Aşiyan, Arnavutköy, Kuzguncuk, Kanlıca, Çengelköy, Büyükada... Bu evlerden birini geçenlerde Nükhet Duru almış. İlgilenenlere duyurulur.
Ben Yalıkonaklar'dan ümidi kesmiş, Kemer Country'den ev alma hayalini göle atmak üzereyken gözüme bir proje ilişti. Projenin ismi Lale Kasrı. Lale Kasrı Country ortamındaki bir residence kompleksi. 28 üniteden oluşan ve 130 - 350 metrekare arasında değişen büyüklükteki evlerden dördü dubleks, üçü geniş metre kareli bahçelere sahip. Konforlu yaşamın tüm gereksinmelerini, servis, güvenlik ve spor imkanlarını tek bir çatı altında toplayan Lale Kasrı doğa içinde, rahat, sorunsuz ve eforsuz bir yaşam sunuyor.
Sıra asıl bombaya geliyor. Lale Kasrı 2000 yılında tamamlanıyor. Yani daha 1.5 sene kadar var. Ne diyeyim. Belki...
Kemer Country'nin sosyal alt yapısı saymakla bitmiyor. Ama ben yine de bir deneyeyim. Köy meydanı, dükkanlar, lokanta, kafe - bar, Hisar Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu (8 Sınıf), tenis kortları, yüzme havuzları, jimnastik salonu, yürüyüş yolları, belediye, hizmetler ve yönetim şirketi, köy konağı ve kreş... Ben bunlardan birkaçını bizzat denedim. Yeni açılan süpermarketi Makro'dan alışveriş yaptım ve kuaförü Erdem Kramer'de saçlarımı fönlettim. Sonuçlar olumlu.
Kemer Country'nin tüm bu olanaklarından ev sahibi olmadan da yararlanabilirsiniz. Kemer Golf & Country Club'a üye olmanız yeterli. Çünkü Kemer hem evleriyle hem imkanlarıyla gerçekten farklı bir dünya. Nerde Beşiktaş nerde Kemer Country? Peehhh...

Evler ve fiyatları
Yalıkonaklar: 350.000 $ - 800.000 $ arasında değişiyor.
Ödeme şekli: Yüzde 30 peşin, 24 ay vadeli. Ayrıca 6 aylık Oyakbank kredisi ile satın alma imkanı.
Lale Kasrı: 418.000 $ - 1.160.000 $ arasında değişiyor.
Ödeme şekli: Yüzde 30 peşin, kalanı 24 ay vade. 30 ayda teslim.
Bilgi için tel: 0212 239 77 70

Yazarlar