Vitrin Hadi 2001 yazından konuşalım

Hadi 2001 yazından konuşalım

12.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hadi 2001 yazından konuşalım

Hadi 2001 yazından konuşalım


Geçen hafta perşembe günü International İstanbul Fashion Fair'ın (IF) basın toplantısı için Beylikdüzü Tüyap'taydım. Türkiye'nin ilk ve en büyük moda fuarı IF'ın toplantısında yılda iki kez toplanıp iki sene sonrasının renklerini belirleyen Intercolor Komisyonu Başkanı Ornella Bignami'de vardı. Bignami, biz daha 2001 sonbahar - kış modasından daha yeni yeni bahsetmeye başlamışken, "2001 İlkbahar - Yaz Modası"nı anlattı. İşte size 2001 için ipuçları.


       Gülümse eğlen rahat ol
       2001 İlkbahar - Yaz sezonunun trend'i "duality" Bu ne demek ki önümüzdeki yıl pekçok trendi birleştirerek kullanacağız. Kıyafetlerin tümünde bireysellik, kimlik, rahatlık ve fonksiyonellik ön plana çıkacak. Önümüzdeki yaz yaşam stiliniz giysilerinden anlaşılacak. Hanımlar siz şimdiden unisex giysilerinizi rafa kaldırmaya başlayın. Çünkü 2001 modasında daha feminen çizgiler olacak. Mini etekler, üstünüze oturan dar giysiler ve yüksek topuklar revaçta olacak. Erkekler takım elbiselerden yine vazgeçmeyecek ama 2001 yazındaki takım elbiseler asla klasik değil. Grafik tasarımlar ve zengin renklerdeki takımlara yansıyacak. Ortaokul, lise yıllarında giydiğiniz süveterleri hala saklıyorsanız, onları sandıklardan çıkarın. Klasik süveterlerin yanında çizgili, kareli desenlerde süveterler her kıyafetle kullanılacak. Mont şeklinde ceketler yazın gözdeleri arasında olacak. Erkeklerin ayaklarını ise sandaletler süsleyecek. Önümüzdeki yazın favori renkleri ise kum renkleri, yeşil, mavi, kırmızı ve beyaz olacak.

       Gerçek deri yok
       Önümüzdeki yıl bol bol deri giyeceğiz üstelik renk renk. Deri dediysek hayvanseverler şikayet etmesin. Bu derilerin hepsi imitasyon. Yılan, crocodil derisinin yanında, leopar ve zebra desenlerde bol bol kullanılacak. Siyah deri pantolonların üstüne, demiştik ya herşeyle kullanacağız diye, örgü süveterler giyilecek. Siyah beyaz grafik tasarımlar hem giysilere hem de ayaklara yansıyacak. Teflon, lcyra ve denim kumaşlar ön plana çıkacak. Mavinin her tonunu giyeceğimiz için jeanler 2001 yazında altın çağını yaşayacak. Jeanlerde bu yaz kullandığınız boncukların yerini örgüler alacak. Jean mont - ceketler tercih edilen giysilerden olacak

       AAA Pijama mı giydiniz
       Önümüzdeki yaz sokakta pijamayla gezen birini görürseniz "Aaa, bak pijamayla sokağa çıkmış" demeyin. Çünkü onlar pjiama değil son trend günlük giysiler. Büyük çiçekler, grafik ve özel baskı desenlerdeki bu kıyafetleri kadınlardan çok erkekler giyecek. 2001 ilkbahar yaz modasında başka bir trend ise doğu oryantalizmi. Dikkat edien giysileriniz otantik ve doğal görünümlü olsun. Yine sandıklarınıza bakın çünkü yeni ile eskiyi birarada kullanmakta 2001 tredlerinden. Altın yaldızları ve işlemeleri, mücevherli kumaşları hem gömleklerde hem ceketlerde kullanacağız. Erkekler bu işlemeli giysilerin yanında dantel gömlekler de giyecek.
       Siz isterseniz şimdiden önümüzdeki yaz sene için hazırlık yapın. Birkaç yumak ip alıp süveterinizi örmeye başlayın. Annenizin, nineleriniz sandıklarını karıştırıp giysileri aşırın. Deri giysiler alın rengarenk olsun ama siyahı da unutmayın. Ama yine de siz siz olun moda diye sevmediğiniz şeyleri giymeyin, gülümseyin, eğlenin, rahat olun.