Vitrin Haftasonu binicileri

Haftasonu binicileri

04.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haftasonu binicileri

Haftasonu binicileri


İstanbul’un yakınındaki çiftliklerde, ormanda veya sahilde ata binerek hem vücudunuzu hem de zihninizi rahatlatın. Yeni haftaya enerjik başlayın!



       At binmek son yıllarda en çok ilgi gören sporlardan biri oldu. Yakın zamana kadar “altılıölarla sınırlı olan binicilik kültürümüz, şehir merkezlerine yakın yerlerde açılan kulüpler ve bu spora gönül vermiş kişilerin çiftliklerini bu amaçla kullanıma açmalarıyla yaygınlaşmaya başladı. Çok küçük yaşlarda “pony" denilen küçük atlarla eğitimi alınmaya başlandığı zaman iyi bir binici olma olanağı veren binicilik, vücudun tüm kaslarını çalıştırırken aynı zamanda atla da uzun yıllar sürebilecek bir dostluğa imkân veriyor. Çok pahalı olarak bilinen binicilik aslında pek de öyle değil. Çünkü at binmek istiyorsanız mutlaka atınız olacak diye bir kural yok. Çeşitli gezi kulüplerinin şehrin yakınındaki çiftliklere düzenledikleri günübirlik at binme turları ile ata binmeyi öğrenebilir, ata binmeyi biliyorsanız da haftasonları ya da işlerinizden vakit buldukça bir iki saatlik kaçamaklarla ata binmenin keyfine varabilirsiniz.

       Doğanın içinde atla başbaşa
       Gezi kulübü GeziciYak, Kilyos Gümüşdere köyündeki özel bir çiftlikte binicilik eğitimi veriyor, at safari düzenliyor. On adet atın bulunduğu çiftlikte bu spora gönül verenler, kulüp ortamından çok farklı samimi bir ortamda doğada ata binme ve eğitim alma imkânına sahip oluyorlar. Çiftlikte grup, eğitim alması gerekenler ve gerekmeyenler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bir grup eğitmen eşliğinde padogda eğitim alırken, diğer grup ise rehber eşliğinde ormanda ya da deniz kıyısında at safariye çıkıyor. GeziciYak’ın bir derslik eğitiminin süresi 45 dakikadan oluşuyor. Ormanda safari 1.5, sahil turu ise bir saati kapsıyor. İstanbul’a bir saat uzaklıktaki Gümüşdere Köyü’ne ulaşım özel araçlarla ya da GeziciYak’ın sağladığı araçlarla oluyor. Gün boyu ata binme olanağı bulan atseverler, çiftliğin mutfağında yemek pişirebiliyor ya da açık havada barbekü keyfi de yapabiliyorlar.

       Bir tam gün eğitim
       Pilot Havacılık Hizmetleri de alternatif sporlar ve kısa tatiller için geziler düzenleyen firmalardan. İstanbul’a yaklaşık bir saatlik mesafede Village Park’ta binicilik eğitimi veren firmanın organizasyonları hafta içi ve cumartesi günleri en az 10 katılımcı ile yapılıyor. At binmeye başlamadan önce eğitmenler tarafından ahırlarda at ve koşumları ile ilgili bilgi veriliyor. Bu bilgilerin ardından binicilik seviyesine göre eğitime başlanıyor.

       Saat / Ücret



       Tel: (0212) 238 51 07/08, www.geziciyak.com

       Pilot Havacılık Hizmetleri
       1 tam gün eğitim: 60 dolar
       (Ulaşım, öğle yemeği dahil)
       Tel: (0212) 281 03 00, www.motivasyon.com

Yazarlar