Vitrin Hamilelik testleriyle kesin sonuç

Hamilelik testleriyle kesin sonuç

18.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hamilelik testleriyle kesin sonuç

Hamilelik testleriyle kesin sonuç


Gebe olduğunuza dair bütün belirtiler tam. Ama siz yine de tedbiri elden bırakmayın. İster bir hastanede ister evinizde mutlaka test yaptırın


       Birçok kadın hamile olduğunu bazı belirtilerden anlar. Regl döneminin gecikmesi (adet durması), sabah bulantıları, göğüslerin şişmesi ve acıması, yemeklere aşırı düşkünlük bu belirtilerden bazıları. Eğer bu belirtiler sizde varsa büyük bir ihtimalle hamilesiniz. Ama heyecanla hemen yanlış bir sonuca varmayın. Aynı belirtiler başka rahatsızlıklar sonucu da ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden hamilelik testi yaptırmanızda yarar var.
       Evde yapılan testler artık kesin sonuç verebiliyor. Bu testler de laboratuvarlarda olduğu gibi idrarda HCG hormonu varlığını tespit ediyor. Eğer evde yaptığınız test sonucunda hamile olmadığınız sonucu çıkarsa testi yinelemeniz gerekiyor.
       Gebelik testini hastane veya kliniklerde de yaptırabilirsiniz. Laboratuvarlarda iki tür test var. İdrar testi ve Beta HCG denilen kan testi. İdrar testi evde yapılan teste benziyor ve sonucu yüzde 100’e yakın bir doğrulukla tespit ediyor.

       Kan Testi
       Serumla ya da kanla yapılan Beta HCG testi yüzde 100 sonuç veriyor. Sonuç, hamile kaldıktan sonraki birinci haftada saptanıyor. Ayrıca bu testle kaç haftalık hamile olduğunuzu da öğrenebiliyorsunuz. Beta HCG testi idrar testinde görülemeyen hamilelikleri kan testi ile kesin olarak gösteriyor. Bu yüzden doktorlar tarafından bu test tavsiye ediliyor.

Gebelik testi fiyatları