Vitrin Hararetle Tavsiye

Hararetle Tavsiye

08.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hararetle Tavsiye

Hararetle Tavsiye


Bu hafta bunları mutlaka yapın


Leon'un küçük kızı büyüdü!

       Buradan Çok Uzakta
       1995 yılında 1978 model bir Mercedes, 14 yaşındaki Ann ve annesi Adele'yi, hayatlarına yeniden başlayacakları ve hayallerini gerçekleştirecekleri Beverly Hills'e doğru yola çıkarıyor... Ann ve Adele arasındaki ilişki genellikle sıcak, ama aynı zamanda çok değişken. Ann çok gerçekçi, çocuktan çok anne o. Adele'nin derdi ise, Ann'i bu umutsuz dünyadan koparıp, yepyeni ve heyecan dolu bir geleceğe ulaştırmak.
       "Buradan Çok Uzakta - Anywhere But Here"ın konusu bir miktar Cher ve Winona Ryder'ın başrolde olduğu "Denizkızları"nı andırıyor. Eh, bu da kötü bir şey değil. Zira "Denizkızları", harika bir filmdi. "Buradan Çok Uzakta"nın oyuncuları, tatlı kadın Susan Sarandon ile Leon'un sevimlisi (ki daha sonra Star Wars'ın yeni bölümlerinde de oynadı) Natalie Portman da iyi bir ikili oluşturmuş gibi görünüyorlar. Bu da film hakkındaki umutlarımızı artırıyor. Gidelim, görelim.
       Buradan Çok Uzakta
       Yönetmen: Wayne Wang
       Yapımcı: Laurence Mark
       Senarist: Alvin Sargent
       Müzik: Danny Elfman
       Oyuncular: Susan Sarandon, Natalie Portman, Bonnie Bedelia, Shawn Hatosy, Hart Bochner

Ortaköy çıplak, sessiz!

       Bir Karadenizlinin Ortaköy yolculuğu. Ortaköy'ün çıplak, soluk ve yalnız yüzü. Ressam Selahattin Kara'nın son sergisi Ortaköy'de geçiyor. 4 aylık bir çalışmanın ürünü olan sergide toplam 15 resim yer alıyor. "Niçin Ortaköy?" diye sorduğumuzda, Ortaköy'ün zamanla olan yolculuğuna uzanıyor Kara. "Dokusu güzel oranın," diyor. Uzun süredir zamanla sıkı ilişki içinde bulanan semtleri resmediyor. Örnekse; en başta Haydarpaşa geliyor, şimdiyse Ortaköy.
       "Resim yapmak değil, ressam olma hak ve inisiyatifine ulaşma mücadelesinin, herhangi bir safhasında yürüyorum. Ulaşılan her yeni aşama, düşünce isteklerime yeni boyutlar ekleyecek. Bu yürüyüşün kesin çizgileri belki de hiçbir zaman konamayacak. Sanatçı olmaya ilişkin bedel ise, yaşam devam ettiği sürece değişik şekillerde ödenecek. Başkaları tarafından pek anlaşılmasa da, böyle bir maceranın risklerinin yanı sıra, hazzı çok başka bir şey. Ressam olmak gibi."
       Ortaköy'ün çıplak yüzünü Kara'nın fırçasından görmek ayrı bir keyif. Sergi 7 - 26 Nisan tarihleri arasında Asmalımescit Sanat Galerisi'nde.
       Adres: Sofyalı Sokak No: 5 Tünel, Beyoğlu

Yeryüzü yuvarlaktır, deniz düz...

       Eee, n'olmuş yani mi? Toprak hatırlar, deniz siler. Bu biir. İkincisi, ünlü Fransız ressam Baptiste'in Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nde 4 Nisan'da başlayan resim sergisini izlerseniz eğer, n'olup bittiğini göreceksiniz. Çocuksu sorular, yeryüzüyle toprak, zaman ve mekan erimiş, sulara karışmış, yumuşacık, sıcacık renkler dünyasıyla karşınıza çıkacak. Yalnız şu da var: 1952 doğumlu Baptiste, sorduğu (ve sordurduğu) soruları yanıtlamıyor.

Atlar ve hatlar

       Süleyman Saim Tekcan, bir gravür ustası. Geçen yıllarda ağırlıklı olarak ipek baskı çalışmaları sergileyen Tekcan, 5 Nisan'da İş Bankası Ankara Sanat Galerisi'nde başlayan son sergisinde, bir heykeltıraş yaklaşımı ile geleneksel tekniğiyle ilginç sonuçlar doğuran boya tekniklerini buluşturuyor. Sonuç? Yeni boyutlar, izleyiciyi apayrı dünyalara sürükleyen ayrıntılar, yepyeni tatlar...

Yazarlar