Vitrin Haydi buyrun sofraya!

Haydi buyrun sofraya!

11.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haydi buyrun sofraya!

Haydi buyrun sofraya
Ramazan ayı boyunca her iftarı evde geçirmeyin. Uygun fiyatlara, lezzetli iftar mönüleri sunan bir dolu restoran var. Üstelik birçoğu beş yıldızlı oteller bünyesinde bulunuyor.

Sibel Arna

Haydi buyrun sofraya
Ramazan ayı her yemeğin en lezzetlisini de beraberinde getiriyor. Evlere her zaman girmeyen en güzel tatlılar, en lezzetli iftariyelikler, Ramazan'da satın alınıyor. Market yollarını aşındırma çalışmaları, Ramazan'dan bir hafta önce başlıyor. Pazarlar her zamankinden daha kalabalıklaşıyor. Restoranlarda durum biraz daha farklı. İtinayla iftar mönüsü hazırlayanlar kazanıyor. İşte size bu mekanlardan birkaç örnek...

  • Swissotel: 0212 259 01 01

  • Swissotel İstanbul - The Bosphorus geleneksel olarak gerçekleştirdiği Ramazan ayı etkinliklerini özel aktiviteler ile zenginleştiriyor. Ramazan ayı boyunca Swissotel'in Taşlık Türk Restoranı 10 çeşit sıcak, 30 çeşit soğuk, 15 çeşit tatlıdan oluşan zengin açık büfesini canlı fasıl müziği eşliğinde sunuyor. Ayrıca Swissotel İstanbul - The Bosphorus'un boğaz manzaralı açık büfe restoranı Cafe Suisse de Ramazan boyunca konuklarına hizmet verecek. Ramazan mönüsünün kişibaşı fiyatı 30 dolar, zengin tatlı büfesinin fiyatı ise kişibaşı 10 dolar. Ayrıca gurmelerin tercihi Swiss Gourmet, Ramazan ayı boyunca birbirinden lezzetli geleneksel Türk tatlıları, turşu ve helva çeşitlerini konuklarının beğenisine sunacak.
  • The Marmara: 0212 251 46 96

  • The Marmara İstanbul, Ramazan ayını sultanlara yaraşır iftar sofraları ile karşılıyor. Çeşit çeşit iftariyelikler, odun ateşinde pişmiş Karadeniz pideleri, tava mantısı, kazan kebabı, ayvalı kuzu saray kebabı, patlıcan hünkar dolması, tiryaki kebabı ve Türk damak tadını yansıtan pek çok yemeğin yanı sıra Türk ve Osmanlı tatlıları, kaymaklı güllaç, cevizli kabak tatlısı, sultan sarması ve daha birçok tatlı da sizleri bekliyor. Açık büfenin kişi başı fiyatı 9 milyon 500 bin lira. Arıca Cafe Marmara Taksim ve Suadiye'de Ramazan ayı boyunca hurma, petek balı, kaymak, pastırma, sucuk, peynir, zeytin, zeytinyağlı lahana sarma, reçel ve tereyağından oluşan iftar tabağını da deneyebilirsiniz.
  • Klassis Resort Hotel: 0212 727 40 50

  • Haydi buyrun sofraya
    Klassis Resort Hotel, on bir ayın sultanı Ramazan ayı için Osmanlı mutfağının en seçkin örneklerinden oluşan birbirinden lezzetli iftar mönüleri hazırladı. Kösem Sultan, Mihriban Sultan, Neslişah Sultan, Dilruba Sultan gibi Osmanlı sultanlarının adları verilen on değişik mönü, cuma - cumartesi akşamları canlı fasıl eşliğinde misafirlere sunulacak.
  • Merit Antique Hotel: 0212 513 93 00

  • Merit Antique Hotel, gelenekselleşmiş iftar sofralarına otantik bir ortamda fasıl müziği eşliğinde harika bir alternatif sunuyor. Ramazan ayı süresince iftariyelikler, semaverde demlenmiş çay, zeytinyağlı ve salata büfesi, çorba çeşitleri, ana yemekler ve tatlı bölümü ve sınırsız meşrubattan oluşan zengin açık büfesiyle konukları mükemmel bir hizmet sunuyor. İslam dünyası için büyük önem taşıyan Ramazan akşamlarında evinizde ağırlayacağınız konuklarınızı bütçenizi zorlamadan, beş yıldızlı bir otelde ağırlamanın kişi başı maliyeti 7 milyon 500 bin lira.

    Beşi bir fiyat
  • La Maison, L'appart, Memories, Cafe Contact ve The Brasserie (Inter Hotels: 0212 227 42 63)

  • Inter Hotels grubuna ait bu beş mekan, 20. yüzyılın son Ramazan ayında çok özel fiyatlarla ve her gün değişen mönülerle konuklarına adeta bir iftar şöleni sunuyor. Üstelik beş mekanda da aynı fiyat geçerli. Sadece 7 milyon lira. İftariyelikler pastırma, sucuk, peynir, reçel çeşitleri, zeytin, hurma ve tereyağından oluşuyor. Günün çorbası (Düğün, mercimek, domates, tel şehriye, sebze, yayla, domatesli arpa şehriye, ezogelin), günün zeytinyağlısı (yerelması, pırasa, sarma dolmalar, imambayıldı, pilaki) veya günün böreği (su böreği, ıspanaklı / peynirli / kıymalı tepsi böreği, patlıcanlı / ıspanaklı kol böreği), ana yemek (Püreli dana rosto, beğendili kebap, kuzu tandır, ekşili köfte, orman kebabı, piliç Topkapı), tatlı (sütlaç, keşkül, şekerpare, güllaç, kazandibi, zerde, karışık Türk tatlıları) ve içecek (çay, kahve veya meyve suyu)...