Vitrin Her biri ayrı ruh taşıyor

Her biri ayrı ruh taşıyor

11.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Her biri ayrı ruh taşıyor

Her biri ayrı ruh taşıyor


Parfümlerin de kişiliği olduğunu biliyor musunuz? Kimisi kibirli kimisi masum; bazıları ateşli, bazıları romantik. Her birinin ayrı bir hikayesi ve ruhu var. Sizin yapacağınız sadece kendinizi anlatanı bulmak...


       Şiir gibi parfüm
       St Dupont yazının ve kokuların manevi ortaklığından yola çıkarak Signature’ı yaratmış. Parfümün şişeleri bu ortaklığı anımsatır nitelikte mürekkep hokkası şeklinde tasarlanmış. Signature for Her, mandalina ve kivi karışımı içindeki baharat kokularıyla alabildiğine çekici. Birde bunlara ender bulunan çiçeklerden bir buket eklenince feminen bir koku ortaya çıkmış. Signature for Him’de ise burnunuza ilk gelen koku fesleğen yaprakları, greyfurt ve biber karışımı. Fiyatı: For Her 100 ml 36 milyon 500 bin lira, For Him 100 ml 31 milyon 500 bin lira.

       Saf bir dokunuş
       İlk anda sizi hanımeli, müge çiçeği ve gül kokusuyla karşılayan Rochas Lumiere, pudralı yapısıyla dikkat çekiyor. Bu üç güzel çiçek kokusu zaman geçtikçe yerini alt notalardaki kayısı, vanilya, sandalağacı ve musk’a bırakıyor. Lumiere’in şişesi de parfümün felsefesini yansıtan biçimde sade ve şeffaf. Fiyatı: 30 ml 20 milyon 500 bin lira, 50 ml 33 milyon 500 bin lira, 100 ml 43 milyon 500 bin lira

       Modacılar ve parfümleri
       Christian Lacroix, bir modacı parfümü. Çiçek ve ağaç karışımı bir kokusu olan bu parfümün şişesi ise Biot’un ünlü kabarcıklı camı kullanarak yapılmış. Deniz kabuğu şeklindeki bu şişe bile sizi parfümü koklamaya itiyor. Deneyin 125 ml 45 milyon lira.

       Periler ülkesine davet
       Lolita Lempicka, meyan kökü çiçeği aromasıyla süslediği parfümü için “Onu kullanan her kadını farklı ve çekici yapar" diyor. Bu ne kadar doğru bilinmez ama test etmekte fayda var. Peki ya erkekler ne yapacak? Onlar da Lolita Lempicka au Masculin’i deneyecek. Bu parfümde ise meyan ağacı kullanılmış. Bu iki parfüm adeta birbirinin tamalayıcısı. Parfümlerin şişelerine dikkat edin. Çünkü bu şişeler kadın ve erkek ruhunu anlatıyor. Lolita Lempicka 100 ml 46 milyon 750 bin lira, Lolita Lempicka au Masculin 100 ml 39 milyon 750 bin lira.

       Zıtlığın kokusu
       BLV’nin yoğundan ılımlıya, belirginden farkedilmeyene geçen notaları bileşimindeki kombinasyonla yavaş yavaş sizi sarıyor. Parfümün zencefil ile başlayan kokusu yerini zamanla vanilya, akasya ve bergamuta bırakıyor. Morsalkım ve lepiska çiçeği ise parfümdeki uzlaşmaz kadınlığın simgesi. Parfümün 40 ml’i 43 milyon liraya satılıyor.

       Ateşli duygular
       Artık bir klasik olan Paco Rabanne XS’in yeni kokusu XS Extreme ile erkeklerin çekiciliğini daha da artırıyor. Parfümde bu kez XS’in ünlü Zippo başlığı bakır görüntüsünde sunulmuş. Parfümün can alıcı üst notalarında böğürtlen, nane, kişniş, bergamut ve mandalina ağacı yaprağı yer alıyor. Etkilenmemek güç. XS Extreme’in 50 ml’lik Eau De Toiette Spray fiyatı 29 milyon lira.