Vitrin Huzura Feng Shui ile erin

Huzura Feng Shui ile erin

24.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Huzura Feng Shui ile erin

Huzura Feng Shui ile erin

Huzura Feng Shui ile erin
Vücudunuza akupunktur, evinize ise Feng Shui uygulayın. Taoculuktan kaynaklanan bu dekorasyon sanatıyla yaşadığınız yeri değiştirip hayatınızı daha da renklendirebilirsiniz. İskoçya’da Glaskow’da, Feng Shui üzerine bir seminer dinledim. İki gün boyunca ondan başka bir şey düşünemedim," diyor Ayşegül Lermi. Meditasyondan yogaya, regresyondan bonding terapiye bir sürü değişik ruhani teknikle hobi olarak ilgilendikten sonra, bütün bunları birleştiren bir dekorasyon sanatı olan Feng Shui’yi Türkiye’ye getirmeye karar veriyor Lermi. ODTÜ Ekonomi’yi bitirdikten sonra İngiltere’de yaşamaya başlayan Lermi, Endonezya seyahati sırasında Bali adasında yaşayan yaşlı bir kadınla tanışıyor ve Taoculuğa dayanan bu yerleştirme sanatını ondan öğrenmeye başlıyor. Onun sayesinde çevre ediniyor. Feng Shui kısa zaman önce Çin dışında bilinmiyorken, Amerika’da William Spear’ın başkanı olduğu The Macrobiotic Society of Connecticut sayesinde tüm dünyada yaygınlaşıyor.
"Yerleştirilen her objenin üzerimizde bir etkisi var. Bunları anlayıp, ortamı çok uyumlu, olumlu ve istediğiniz gibi kullanma yöntemidir Feng Shui," diyor ve devam ediyor. "Mimari yapıyı bakarak, pusula yöntemini kullanarak ve içgüdüsel uyarıları dikkate alarak yaşanılan mekanı düzenliyoruz." Çin’de sarayların, evlerin bu öğreti doğrultusunda yapılıyor olması nedeniyle dekoratörlerden çok mimarlarla çalışmayı tercih eden Lermi’nin Amerikalı bir hocası, kendisi için inşa ettirdiği "hayal evinde" duvarların köşelerini yuvarlak yaptırıyor. Böylece köşelerde enerjinin birikmemesini sağlıyor. Ayrıca ev içindeki sivrilikleri yokederek huzur ortamı yaratıyor. Bütün bu şekillerin, renklerin, formların, sembollerin, objelerin üzerimizdeki etkisi bir amaca uygun olarak kullanılıyor. Ne kadar güzel oldu dedirtmese de psikolojik etkisini hissettiriyor.
Devinim yaratmayı temel edinen Feng Shui metoduna göre sağlık durumu evin merkezine bağlı. Daireyi 8 parçaya bölerek her mekanı farklı yaşam alanı ile özdeşleştiriliyor. Her biri zenginlik, mutluluk, ilişkiler, aile, gelecek, iç bilgi, kariyer ve yardımcı insanların varlığını etkiliyor. Mesela evin güneydoğusu olan zenginlik bölümüne akvaryum yerleştirirseniz bu devinim bereketi artırabiliyor. Ancak Türkiye’deki evlerimizde en sevilen yer olan balkonlar evin bütünlüğünü bozuyor ve bulunduğu bölümün eksik kalması ile o konuda sorun yaratıyor. Dolayısıyla bu alanlardan biri yoksa ya da kötü konumlandırılmışsa hayatınızı direk etkiliyor.
Ayşegül Lermi evleri olabildiğince güzelleştirmeye ve düzeltmeye çalışıyor. Şimdiye kadar bir kişiye evinden çıkmasını tavsiye etmiş. Bu da ona göre zaten kendinizi değiştirin demek oluyor. 8 - 9 mayısta 200 dolar karşılığında Akademi İstanbul’da kurs verecek olan Lermi’yi, 27 mayısta da Swissotel’de Lösemili Çocuklar Vakfı yararına düzenlenecek olan sohbet günlerinde yakından tanıyabilirsiniz. Ayşegül Lermi 0216 386 94 78
fengshuinet@yahoo.com

Öneriler

  • Yatak odanızda kırmızı kullanırsanız cinsel hayatınız olağanüstü olur ama yaydığı enerji yüzünden uyuyamazsınız.
  • Sürekli hareket halinde çalışmanız gerekiyorsa kırmızı, bordo ya da yeşilin ittirici gücünden yararlanmak için o renklerde sandalye kullanın.
  • Dışardaki ateş enerjisinden kurtulmak için çok uçuk sarı, koyu mavi ve serpiştirilmiş beyaz kullanarak verdikleri huzuru hissedebilirsiniz.
  • Evin orta noktası sağlık alanıdır, ferah tutun.
  • Evde yaptığınız yemeğe kendi enerjinizi geçirdiğiniz için mutsuzken yemek yapmamaya dikkat edin.
  • Fazla ve eski eşyaları atın. Enerjinin akabileceği bir genişlik yaratın.
  • Çiçeğin yerini hiçbir şey tutmaz. Bol bol çiçek alın.