Vitrin İçinizdeki kuşu tutun!

İçinizdeki kuşu tutun!

11.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İçinizdeki kuşu tutun!

İçinizdeki kuşu tutun
11 Nisan 1998
Orta yaşın eşiğine gelmiş bir kadının acıları, pişmanlıkları, mutlulukları ve acımasız zamana karşı duruşu... Hepsi İnci Aral'ın son kitabında.

Çağdaş Türk edebiyatının sevilen adlarından İnci Aral, 1998 yılı başında bütün kitaplarıyla Can Yayınları'na geçmişti. İnci Aral'ın yeni kitabı yine aynı yayınevinden çıktı. "İçimden Kuşlar Göçüyor", bir kadının gençlikten orta yaşlılığa geçişini bütün yıpratıcılığı, acıları, çelişkileri ve çıplaklığıyla gözler önüne seren bir roman. Aral, romanında duygularını ve yaşadıklarını okurlarıyla paylaşıyor, çekinmeden, hiçbir şey saklamadan, açıkça, dürüstçe ve büyük bir cesaretle... Kişisel deneyiminden yola çıkarak ve geçmişe dönüşlerle aydın bir kadının yaşamını vaktinden önce ve apansız değiştiren bu deneyim karşısında nasıl duygular içine girdiğini, nasıl çelişkiler yaşadığını ustalıkla anlatıyor.
"Bütün yanlışlarım, bütün gözden ve elden kaçırdıklarım, tutabildiklerim ve benim kıldıklarımla bir hayat yaşadım ve ben olmaktan, iyi kötü, ama böyle olmaktan en sonunda hoşnutluk duymaktayım. Garip bir bilgelik, güçlülük, yıkılmazlık duygusu var içimde. En sonunda ele geçirmeyi başardığım bir özgüven."
Kitabın bir yerinde işte böyle diyor İnci Aral; acıları, kederleri ve mutluluklarıyla dolu dolu yaşanan bir hayatın bir yerinde, bir dönüm noktasında. Piyasaya çıktığı ilk hafta içinde bin 500 tane satılan bu kitabı, özellikle kadınlar severek okuyacak.
İçimden Kuşlar Göçüyor
İnci Aral / Can Yayınları



Cihan Demirci / İnkılap Kitabevi
Mizah yazarı Cihan Demirci'nin son kitabı "Aklımızda Hayırlısı Olsun", piyasaya çıktı. Kitabın genelinde duvar yazısı tarzıyla yazılmış cümlecikler göze çarpıyor. Deniz Som ve Melih Aşık'ın yazdığı birer kısa önsöz de, kitaba renk katan öğeler. Yıllar boyu bize öğretilen 'Hakkımızda hayırlısı olsun' cümlesinin yeniden ve farklı anlamlarla yorumlandığı kitap hem kolay okunuyor hem de günümüz ve insanımız hakkında düşündürüyor. Cihan Demirci kitabı hakkında şunları söylüyor: "Elbet bu ülkede de bir gün aklımız başımıza gelecek ve o güzel gün, aklımız başımıza gelecek!.. İşte bu kitap, o güzel günün özlemini şimdiden hisseden ve bütün kokuşmuşluklara inat direnen ve hala aklını koruyabilen, bu ülkenin bütün güzel insanlarına adanmıştır." Bilmem, fazla söze gerek var mı?..




Faruk Bildirici / İletişim Yayınevi
Telefon dinleniyor!.. Birkaç yıl öncesine kadar "dünya işleriyle" birazcık ilgili her Türk vatandaşının az biraz taşıdığı bir kuşkuydu bu. Son yıllarda ayyuka çıkan vakalarla, hele Susurluk sonrasında, telefon dinlemenin sanılandan çok daha büyük boyutlu ve sistematik bir "güvenlik hizmeti" olduğu ortaya çıktı. Faruk Bildirici'nin "Gizli Kulaklar Ülkesi" adlı incelemesi, telefon dinleme olayının çapının çok çok daha büyük, şimdiye kadar kestirilenden misliyle büyük olduğunu ortaya koyuyor. Bu kitap, resmi gizli kulakların Türkiye'deki örgütsel ve teknik tarihini, devletin güvenlik servisleri arasında bu uğurda verilen mücadeleyi ortaya seriyor. Tele - kulağın iç politikada, dış politikada, politikacıların yatak odalarında, iş hayatında, her yerde hazır ve nazır varlığına ışık tutuyor.