Vitrin İnciler fındık kadar!

İnciler fındık kadar!

03.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İnciler fındık kadar!

İnciler fındık kadar


Güzelliğin, asaletin, zarafetin, saflığın, berraklığın ve en önemlisi gizemin simgesi incinin en büyüğü Türkiye’ye geldi


       Bu yıl, annelerimizin gardıroplarında ya da fotoğraflarında ne görmüşsek, hepsinden bizim de oldu. Büyük gözlükleriyle az mı dalga geçmiştik. Şallarına yaşlı ve hasta örtüsü derken, omuzlarımızda şal olmadan sokağa çıkmaz olduk. Bizim çocuklarımız da bizimle dalga geçecek. Ne demişler, gülme komşuna gelir başına!
       Hemen hemen hepinizin annesinin inci kolyesi vardı, değil mi? Uzun, çok uzun. Şöyle iki üç kat dolananlardan. Biz çocukken bize on kat dolanıyordu o kolyeler. Şimdi o kolyeler, daha doğrusu inci modası geri geldi. Ama bu kez boynumuza bir kez dolanıyor.
       Bu yazın son trendi incinin bir de efsanesi var: “Te Ufi" inci istiridyesi. Barış ve verimlilik tanrısı Oro, bu istiridyenin içinden çıkan baş döndürücü inciyi, aşkının kanıtı olarak Bora Bora prensesine armağan eder. İşte bu yüzden “tanrıların armağanı", incinin ikinci adı olmuştur.
       Bu yaz tüm kadınların boynunu süsleyecek inci eski çağlardan beri mücevher tasarımcılarının hayal güçlerini çoşkuyla kamçılamış ve onların çok özel parçalar tasarlamalarını sağlamış. Önemli bir kalitenin de simgesi olan incinin yetişmesi ve bakımı oldukça zahmetli.

       Utopia incileri
       Bu yaz kadınların peşinde koşacağı inciler, “Utopia İncileri" adı altında satılıyor. Ünlü mücevher firması Tiffany & Co.’yu da ülkemize getiren Collection A.Ş.’nin ithal ettiği inciler bizim bildiklerimizden farklı. Bir kere çok çok daha büyük. Fındık kadar. Utopia incileri Avustralya’nın kuzeyindeki adalarda üretiliyor. 10 mm ile 20 mm arasında bir çapa ulaştıklarında, istiridye ölmeden az önce çıkartılıyor. Sonra hemen kadınların kollarını, boyunlarını süslüyor. Hiçbir kimyevi işlem görmüyor.
       Utopia incilerinin fiyatlarına gelince. Sahip olmak herkesin harcı değil diye düşünüyoruz. Çünkü, tek bir incinin fiyatı, beyaz altın ince bir zincire dizilmiş halde, 2 bin - 3 bin dolar, sıra sıra incilerin dizi olduğu kolyenin fiyatı ise 25 bin - 30 bin dolar arasında değişiyor.

       Collection A.Ş. Tel: 0212 232 07 42, 0212 259 87 95