Vitrin "İşletmelere doğru kişiyi seçiyoruz"

"İşletmelere doğru kişiyi seçiyoruz"

26.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"İşletmelere doğru kişiyi seçiyoruz"

İşletmelere doğru kişiyi seçiyoruz
26 Eylül 1998
Nur Köküöz Human Resources Management adlı firmasıyla üç büyük ilde hizmet veren Aylin Coşkunoğlu, insan kaynakları danışmanlığının neleri kapsadığını anlattı.

Aylin Coşkunoğlu Ankara'nın başarılı genç kadınlarından biri. Human Resources Management'ı (HR) Ankara'da kurarak profesyonel çalışmalarına başlamış. Firmasının amacı kuruluşların personel konusunda karşılaştıkları problemlerin çözülmesi, işletmelerdeki verimliliğin artması için insan kaynağının güçlendirilmesi. HR 1992 yılından beri danışmanlık hizmeti veriyor. Ankara İstanbul ve İzmir'de şubeleri var ve yüzde 100 sinerjik bir ortama sahip. Bu özelliği nedeniyle de geniş bir aday bankası bulunuyor, orta ve üst düzey yöneticilerin transferlerine etkin çözümler sağlıyor. Genel müdürden yönetici sekretere kadar tüm kadro açıklarını gidermeyi hedefleyen HR oluşturduğu geniş personel bankası kanalıyla firmaların personel ihtiyaçlarına çözüm getiriyor.
Başarı eğrisini devamlı yükseltmekte olan firmasının hizmetleri konusunda Aylin Coşkunoğlu ile söyleştik.
* İşletmelerde yanlış eleman işe alınırsa ne olur?
Yanlış işe alınan kişide motivasyon eksikliği, iş tatminsizliği baş gösterir. Böylece kısa sürede işten ayrılır. Bu da kaynakların boşa harcanmasına yani şirket verimsizliğine yol açar. Biz işletmeler için doğru kişiyi seçiyoruz.
* Müşteri profiliniz nasıl?
Müşterilerimizin yüzde 38'i çok uluslu şirketler, 28'i yabancı ortaklı kuruluşlar ve 43'ü insan kaynaklarına yatırım yapan Türk firmaları. Büyük ölçekli firmaların yanı sıra KOBİ'lere de hizmet vermekteyiz.
* Hizmetlerinizin ana teması nedir?
Eleman seçme ve işe yerleştirme, iş analizi yapmak, görev tanımları hazırlamak, yetkinlik analizi yapmak, yeniden yapılanma çalışmalarını yürütmek, performans değerlendirme sistemi kurmak, ücret sistemi oluşturmak, eğitim ihtiyaçlarını belirlemek, eğitim vermek ve eğitimi organize etmek.
* Ne tür sorunlarla karşılaşıyorsunuz?
İşimin ana kaynağı insan ve karşılaşılan sorunlar da insanla ilgili. İşte karşılaşılan zorluklardan biri de soyut bir şeyi yani insan karakterini ölçmekten kaynaklanmakta. Bu konuda çalıştığımız firmalara karşı büyük sorumluluk taşımaktayız. Ancak sanıyorum bunun üstesinden geliyoruz.

Not: Daha fazla bilgi için, HR Ankara 0312 447 50 55, İstanbul 0212 293 49 79, İzmir 0232 464 65 60