Vitrin Kaçış

Kaçış

06.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kaçış

Kaçış
Hazırlayan: Begüm SOYDEMİR

Kaçış
(Mary Higgins Clark / İnkılap)
Yanlış zamanda yanlış yerde bulunan bir genç kadın tehlikeli bir cinayet soruşturmasına katılırsa ne olur? Ve katil yakalanana kadar polis koruması altına alınıp kimliğini değiştirerek başka bir yere yerleşirse?.. Kitap yazarın on beşinci romanı ve hepsinin içinde en gerilimlisi olarak tanınıyor. Gerilim romanlarından hoşlananlar için Mary Higgins her zaman önemli bir isim olmuştur. Yazarın bu romanını da aynı keyifle okuyabilirsiniz.

Osmanlı Bankası Banknotları
(Edhem Eldem / Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı)
Ülkemizin en eski bankalarından biri olan Osmanlı Bankası'nın kuruluş tarihi olan 1863'ten 1914 yılına kadar son derece önemli bir tarihi yelpazeyi içine alan kitap, tarihçi Edhem Eldem'in titiz araştırmaları ve açıklayıcı anlatımıyla karşımızda. Belge ve fotoğraflar Osmanlı Bankası'nın özel arşiviyle Tahsin İsbiroğlu koleksiyonundan derlenmiş. Tarihe ve belgelere ilgi duyanlar için...

Gizli Dosyalar 2 / Eve
(Ellen Steiber / İthaki)
Biri doğu, diğeri batı sahilinde iki benzer cinayet. İşin içinde olma ya da olmama ihtimali olan birbirine benzer iki küçük kız. Bu benzer cinayetler yalnızca garip bir rastlantı mı? FBI ajanları Mulder ve Scully öyle düşünmüyorlar. Araştırmaları onları genlerle oynayan bir doktora götürüyor. Serinin ilk kitabı geçtiğimiz ay çıkmıştı, üçüncü kitabı yolda.

Haftanın kitapları
1. Benim Adım Kırmızı / Orhan Pamuk / İletişim
2. Av Tutkusu / Derin Türkömer / Milliyet
3. Okyanusun Derin Ucu / Jacquelyn Mitchard / Can
4. Yaşadığımı İtiraf Ediyorum / Pablo Neruda / Milliyet
5. Kaçış / Mary Higgins Clark / İnkılap
6. Kod Adı Ulu Hakan / Demirtaş Ceyhun / Sisçanı
7. Gizli X Dosyaları 2 / Ellen Steiber / İthaki
8. Baştan Sona Yalnızlık / Özcan Karabulut / Can
9. İki Kızkardeş / Anonim / Dodo
10. Zeno'nun Bilinci / Italo Svevo / Can
(Kaynak: Nezih Kitabevi)