Vitrin Kadınlar ona bayılıyor

Kadınlar ona bayılıyor

13.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kadınlar ona bayılıyor

Kadınlar ona bayılıyor


Rupert Everett nedense hep evlilikle ilgili filmlerde oynuyor. “İdeal Koca" ve “En İyi Arkadaşım Evleniyorödan sonra bu kaideyi bozmamış ve bu sefer de Madonna’yla “Tatlı Sürprizöde oynamış. Ve yine bir gay’i canlandırıyor. Bu bir tesadüf mü, yoksa tercihleriyle mi bağlantılı bilemiyoruz. Ama şunu biliyoruz: Kadınlar onu çok, pek çok seviyor


       Julia Roberts için “Martha ve Arthur" adında bir senaryo yazdınız. Özellikle Julia Roberts için senaryo yazmak nasıl bir şey? Film ne hakkında?
       Julia’nın en sevdiğim yanı, kötü bir karakteri canlandırdığında bile çok sevimli olabilmesi. Onun yüzüne bakın: Alnından gözlerine kadar olan bölüm bir yarış atı gibi. Çakmaya hazır bir şimşek gibi. Ama biraz aşağı bakınca, naifleşiyor. İşte bu karışım onu heyecan verici yapıyor. Yazarken bu iki özelliğini de kullanmak istedim. Film, her an People dergisinin kapağında olan bir Hollywood çifti hakkında. Adam bir aksiyon yıldızı, kadın da Amerika’nın güzel hanımefendisi. Adam aynı zamanda eşcinsel ve ikisi yalan bir ilişki yaşıyorlar. Hikâye, imajlarının içine hapsolmuş insanlar hakkında. Bu Hollywood’da oldukça sık rastlanan bir durum. On yıl gibi bir sürede bu insanlar gerçekte kim olduklarını tamamen unutuyorlar.
       Filmler bizi aşk hakkında nasıl yanıltıyorlar?
       Sinema başladığından beri aşk garip bir şey haline geldi. “Sana ihtiyacım var", “Seni istiyorum" gibi cümleler aşkın klasikleri oldu. Aslında ikisi de aşk hakkında değil. İkisi de elde etmekle ilgili. Aşk daha büyük bir şey. Kabullenmekle ilgili. Aşk, ben bundan ne elde ederim, demek değil. “Ben" ile ilgili yirminci yüzyıl takıntımız, ilişkinin gerçekte ne anlama geldiğini unutmamıza sebep oldu.
       Bir keresinde, Hollywood’da aptal ve güzel olmak büyük bir avantaj demiştiniz.
       Bence reddedilmek hakkında düşünemiyor olmak çok iyi bir şey. Eğer fazla derin düşüncelere dalarsanız, solucan dolu kocaman bir kavanozun kapağını açarsınız. Ve kendinizi hiç güvende hissetmezsiniz. Hollywood tamamen güvensiz bir yer. Kendinizin bir ürün olduğuna inanmalısınız. Bu ürün hakkında çok kafa yormak, insanlar bu ürünü niye istiyor ya da istemiyor diye düşünmek üretkenliğinizi azaltır. Çünkü aslında çoğu zaman istenmezsiniz. Böyle zamanlarda en iyisi sizi istemeyenlerin aptal olduğunu düşünmenizdir. Ve sizi istemiyorlarsa, yakında isteyeceklerdir.
       En İyi Arkadaşım Evleniyoröda oynamanın en iyi yanı neydi?
       Hiç beklemediğim bir anda bana bir kariyer fırsatı vermesiydi. Daha gençken de bir tür başarı elde etmiştim. Fakat sonra yanlış zamanlarda yanlış yerlerde bulundum. Gençken her şeyin sonsuza kadar sürmediğini fark etmiyorsunuz. Biraz yaşlanınca da her şeyi iki kere düşünerek yapıyorsunuz. Bu yaşta başarılı olunca, zorlukların daha çok farkında oluyorsunuz. Bir tek yanlış hareketle her şeyin yok olabileceğini biliyorsunuz. Bunun bir kumar olduğunu biliyorum. Fakat rulet masasında olduğum sürece bütün gücümle oynamaktan yanayım.
       Tatlı Sürpriz" filmi sizce “En İyi Arkadaşım Evleniyor" filmine bir cevap mı?
       Eh sayılır. Bir bakıma.
       Senaryo ne kadar gerçekçi?
       Tamamen gerçek. Bu, birbirini çok eskiden tanıyan iki kişinin hikâyesi. İlk tanıştıkları sırada parlayan bir kıvılcım var, ama o kıvılcım hiçbir zaman bir aleve dönüşmemiş. En iyi diğer arkadaşlarının hayatını kaybetmesi sonucu yakınlaşıyorlar. Bence çok gerçekçi.
       Bu geleceğin ailesi mi?
       Gelecekteki ailelerden biri. Aile kavramı basit değil. Beraberce badireler atlatıyor ve sonunda gerçekten birleşiyorlar.
       Madonna’yla çok yakın arkadaşsınız. Beraber çalışmak nasıl?
       İyiyiz. Film çekimi esnasında beraber çok iyi vakit geçirdik. Arkadaşsanız ve beraber çalışıyorsanız, arkadaşlığınız iyiye de gidebilir kötüye de. Bizimki iyiye gitti.