Vitrin Kalite belgeli İngilizce öğretilir

Kalite belgeli İngilizce öğretilir

03.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kalite belgeli İngilizce öğretilir

Kalite belgeli İngilizce öğretilir
3 Ekim 1998
Ersoy Yüzüncüoğlu Sonbaharın gelmesiyle birlikte yabancı dil kurslarına ilgi de arttı. Bu ilgiden payına düşeni alanlardan biri de, Antik English & Business Management.

İngilizce eğitimi veren Antik English & Business Management 1991 yılında Bakırköy'de kurulmuş. Gördüğü ilgi üzerine önce Kadıköy'de, ardından da Taksim'de şube açmış. Kuruluşundan sonraki bir yıl içinde eğitim sistemini baştan aşağı değiştirmiş. Kursun kurucularından ve şu andaki sahibi Sinan Akdağ bu değişikliği şöyle aktarıyor: "Bir yılı geride bırakınca kepimizi önümüze aldık ve bazı kararlar verdik. Başarılı olmak için elimizden geleni yaptık. Sınıflardaki öğrenci sayısını azalttık. Bu işe başlarken Türk öğretmenlerle İngilizce öğretilebileceği iddiasındaydık. Ancak Türk öğretmenlerin iş disiplinlerinde birtakım sorunlar yaşıyorduk. Bu nedenle yabancı öğretmenlerle eğitim vermeye başladık. Öğrencilere devam mecburiyeti getirdik. Her sınıfa televizyon ve video koyduk." Bu değişikliklerden sonra Antik, öğrenci sayısını ikiye katlıyor. Değişim de Antik'in vazgeçilmez bir parçası oluyor. Verilen eğitimin kalitesini artırmak için araştırmalar yapılıyor ve uygun görülenler sisteme ekleniyor. Bunlardan biri de eğitim danışmanlığı. Akdağ "Aslında her kursta bu bölüm vardı ancak üniversite başvuru formlarını doldurmaktan öteye gidemiyordu. Bizde eğitim süresi boyunca öğrenciye özel çözümler üretilir. Danışmanlarımız konularında uzman kişilerdir," diyor.

Kalitesi onaylı
Akdağ yine kepini önüne aldığı bir gün "Birçok kurs bizi taklit ediyor. Bizim özdeki farkı ortaya koyup kalitemizi belgelememiz gerekiyor," diye düşünüyor ve ISO kalite belgesi almak için başvuruyor. Gerekli altyapı çalışmaları tamamlanıyor ve Antik English & Business Management Training yapılan denetleme sonucunda ISO belgesi almaya hak kazanıyor. Böylece Türkiye'nin ilk ve tek ISO 9002 belgeli kursu oluyor.
Antik, İngilizce ve işletme üzerine sertifika ve diploma programları düzenliyor. Sertifika programları işletme grubu, otelcilik operasyonları ve ithalat - ihracat olarak yer alırken, diploma programları bankacılık ve işletme, seyahat ve turizm yöneticiliği, otel yöneticiliği, pazarlama ve işletme yöneticiliğini kapsıyor. İngilizce kursları ise; temel, ileri düzey ve sınavlara yönelik olarak üç ayrı düzey başlığı altında toplanıyor. Antik tarafından verilen eğitiminizi İngiltere'de sürdürerek İngiltere'den diploma alabiliyorsunuz. İngilizce ve işletme grubu eğitimleri İngiltere'deki okullarla paralel yürütülüyor.

Her seviyede İngilizce
Antik'te İngilizce programları her seviyeye yönelik. İngilizce öğretiminde dört temel beceri olan okuma, yazma, konuşma ve dinlemeyi geliştirmeye yönelik eğitim veriliyor. Dersler, dilbilgisi - pratik (grammer and practice), okuma - yazma (multi - skills) ve konuşma - dinleme (speaking and listening) olarak veriliyor. Dilbilgisi - pratik dersinde öğrencilere temel İngilizce dilbilgisi yapıları öğretilirken onlara bu yapıları uygulama fırsatı da veriliyor. Konuşma - dinleme derslerinde öğrencilerin İngilizce konuşma ve dinleme yeteneklerini geliştirmek için gerekli tüm görsel ve işitsel materyaller kullanılıyor. Okuma - yazma derslerinde öğrencilerin bu becerileri geliştirilirken, kelime dağarcıklarının da geliştirilmesi için uygulamalar yapılıyor.
Bu arada minikler de unutulmamış ve onlar için "Junior" sınıfları açılmış. 9 - 15 yaş arası öğrencilere kolej müfredatına uygun İngilizce eğitimi veriliyor.
İngilizce eğitiminde bir "kur" 96 saat olarak belirlenmiş. Hafta içi ve hafta sonu, gece ve gündüz olmak üzere farklı zaman dilimleri içerisinde eğitim almak mümkün. Bir "kur"un bedeli 76 milyon liradan başlıyor ve eğitimin alınacağı zaman dilimine göre değişiklik gösteriyor. En az bir düzeyin eğitimini almış ve başarı koşullarını yerine getirmiş olan öğrencilere bitirdikleri düzeyin sertifikası veriliyor.

Bilgi için tel: 0212 293 56 00 / 0216 349 99 20 / 0212 570 48 47