Vitrin Kendine bakan erkeğekadınlar da bakar

Kendine bakan erkeğekadınlar da bakar

23.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kendine bakan erkeğekadınlar da bakar

Kendine bakan erkeğekadınlar da bakar
23 Mayıs 1998

Bakımlı ve sağlıklı görünmek isteyen erkeklere yönelik birçok ürün artık piyasada mevcut. Bunlar cildi hem nemlendiriyor hem de gerginleştiriyor.

Kendine bakan erkeğekadınlar da bakar
Günümüzde sadece kadınlar değil, erkekler de bakımlı ve sağlıklı görünmek istiyorlar. Enes Bio Estetik Center'ın güzellik uzmanı Nesrin Sürer, erkeklere yataktan kalktıktan sonra açık pencerenin önünde 30 saniye derin nefes alıp vererek yani bol oksijen depolayarak günlük bakıma başlamalarını öneriyor. İkinci aşama beş dakika süren sakal tıraşı. Tıraş sırasında her gün yapılan yüz ve boyun jimnastiği sayesinde bu bölgeler aynı yaştaki kadınlardan daha geç sarkıyor. Üçüncü aşama 6 dakikalık ılık duş. Kullanılan vücut şampuanı hem kasları gevşetiyor hem de istenmeyen vücut kokularını gideriyor. Ardından bütün cilt tiplerine uygun bir nemlendirici olan Special Moist'i sürerek güne diri ve bakımlı başlanabiliyor. Clarins Ürün Müdürü Ferhan Bozbey, Doux Nettoyant Moussant'ın tıraş sırasında sakalı yumuşattığını belirtiyor. Elektrikli makineyi tercih ediyorsanız, yüzünüzü bu ürünle yıkayıp kuruladıktan sonra makinenizi kullanın. Tıraşın ardından süreceğiniz Serum Multi Tenseur Reffermissant'ın içeriğindeki çeşitli vitaminler sürekli gömlek giymenin ve kıravat takmanın boyunda yol açtığı gevşemeyi azaltıyor, cildi gerginleştiriyor. Ardından yüzünüzü taze hücre özleri içeren Base Hydratante ile nemlendirin. Kuşkusuz, hava kirliliğinden siz de nasibinizi alıyorsunuzdur. Hele sigara içiyorsanız ve bilgisayar başında çalışıyorsanız Fluide Multi Comfort'u ihmal etmemelisiniz. Dudakları besleyen Stick Levres Multi Protecteur ise özellikle açık havada spor yapanlar için ideal bir ürün.
Azim Pazarlama Halkla İlişkiler Sorumlusu Ece Dökmeci ise, Yves Saint Laurent'ın Opium Pour Homme tıraş sonrası balsamının cildi yatıştırdığını, gün boyu nemlenme sağladığını belirtiyor. Venezia Uoma da tıraş sonrası cildi nemlendirip yumuşatıyor.

Sorunların çözümü
Geç saatte uyuduğunuzda, hele alkol aldığınızda sabah yüzünüz şişer. Lady Esther'in limon özü, at kestanesi, sarmaşık otu ve kılıç otu içeren Refreshing Mask'ı on dakikada cildinizi canlandırıyor. Maskeyi göz çevresi dahil yüzünüze ve boynunuza sürün. On dakika sonra bol suyla durulayın. Ardından Refreshing Ampul'ü sürün. En önemli etken maddeleri metol, kafur ve likit kolajen olan bu ürün cildi serinletiyor, nemlendiriyor ve çizgileri yumuşatıyor. Ampulü kırdıktan sonra ürünün tamamını avucunuza boşaltın. Diğer elinizin parmak uçları ile göz çevresine, yüzünüze ve boynunuza yumuşak hareketlerle yedirin. Tıraş sonrasında ve ısı değişikliklerinde cildinizde hassasiyet oluyorsa Clarins'in Fluid Multi Reperateur'ü gerginlik gideriyor, cildi rahatlatıyor. Gel Contour des Yeux gözlerdeki şişkinliği alıp gözaltı torbalarını gideriyor. 40 yaşını geçtiyseniz her gece yüzünüze ve boynunuza Double Serum 38 sürmeyi unutmayın. Cildi besleyen, nefes almasını sağlayan ve koruyan bu serum genç görünmenizi sağlıyor. Erkeklerin yüzlerine peeling yapmalarının gerekmediğini belirten Bozbey, "Her gün tıraş olmak cildi ölü hücrelerden arındırmaya yeterli," diyor. Ancak ergenlik çağındaki siyah noktalara, sivilcelere ve yağlı ciltlerin problemlerine karşı Doux Gommage Polissant'ı öneriyor. Bulgari Pour Homme tıraş sonrası balsam ve Jazz tıraş sonrası emülsiyon oluşacak tahriş ve kızarıklıkları engelliyor. Issey Miyake Pour Homme tıraş sonrası emülsiyonu, kıl dönmesini ve tahrişi engellerken her cilt tipine uygun Hugo Boss tıraş sonrası balsam hassas ve kuru ciltleri dinlendirip nemlendiriyor.

Ürünler ve fiyatları
Lady Esther Refreshing Mask 6 milyon, ampul 7.5 milyon, Special Moist 7.5 milyon, Clarins Doux Nettoyant Moussant 5.5 milyon, Fluid Multi Reperateur 13 milyon, Serum Multi Tenseur Refermissant 13 milyon, Gel Contour Des Yeux 8 milyon, Base Hydratante 9 milyon, Fluide Multi Comfort 10 milyon, Stick Levres 3.5 milyon, Double Serum 38 19 milyon, Doux Gommage Polissant 8.5 milyon, YSL Opium 10 milyon, Issey Miyake 7.5 milyon, Bulgari 7.5 milyon; Jazz After Shave Emulsion 7.5, Hugo Boss 5 milyon, Venezia Uomo 6 milyon lira.