Vitrin Keyifle yaşanan mekanlar

Keyifle yaşanan mekanlar

30.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Keyifle yaşanan mekanlar

Keyifle yaşanan mekanlar


Selçuk Metin

Mutfak ve mobilya sektörünün önemli firmalarından Ermaş, gerek dizaynı gerekse renkleriyle farklı bir tarzı yeni binyıla taşımaya hazırlanıyor.

Keyifle yaşanan mekanlar
Hazır mutfak ve mobilya sektöründe son yıllarda yaptığı ataklarla önemli bir konuma gelen Ermaş Mobilya, 2000 yılına da hayli iddialı giriyor. 1986 yılında kurulan ve bu gün 15 bin metrekarelik fabrikasıyla Avrupa ülkelerine ihracat yapar duruma gelen Ermaş, özellikle mutfak sektöründeki değişik dizaynları ile dikkat çekiyor.
"İnsan dünya kalitesini sorunsuz yaşamak ve yaşamdan zevk almak için yaşar," sloganıyla yola çıkan Ermaş, Avrupa kalitesindeki ürünlerini Türk halkının beğenisine sunuyor. Mutfak ve banyo ürünlerini Kitart Collection'da, mobilya ürünlerini ise Homeart Collection'da toplayan Ermaş, yurtiçindeki 150 satış noktasından tüketicilerine ulaşırken Avrupa'da da Hollanda, Belçika ve Fransa'da bulunan mağazalarıyla da oldukça farklı bir müşteri portföyüne sahip.
Ermaş'ın iddialı bir koleksiyonu olan Kitart zengin renk, desen ve yeni evrensel çizgiler içinde, hijyenik ve fonksiyonel mutfakların özgün kalıcılığını gelecek yüzyıla taşımayı hedefliyor. Özellikle kadınların mutfaktaki rahatlığına çok önem veren bu koleksiyon, genç ve dinamik çizgileriyle de her zaman genç kalanlara doping etkisi yapıyor. Homeart koleksiyonu ise kaliteyi kendine prensip edinirken özellikle klasik mobilya takımlarından uzak, sıradışılığa yaklaşan tarzları ile farklı bir görünüm oluşturuyor.
Özellikle gençlere yönelik çalışmaları bir hayli ilginç olan bu koleksiyon, 2000'e çok yaklaştığımız şu günlerde çağın gereksinimlerini ve dizaynını yakalamış gibi görünüyor. Ermaş Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Dış Ticaret Müdürü Metin Döner, amaçlarının ürünlerinde Türk halkının kullanım kolaylığını yaşamalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Mutfaklarda en önemli konulardan biri kullanılan aksesuvarlardır. Biz zengin aksesuvar çeşitlerimizle insanlara daha rahat bir mutfak sunuyoruz. En önemli özelliğimiz ise bu ürünlerin büyük bir bölümünü ithal ederek değil de yerli hammadde kullanarak oluşturmamız," diyor.
Kayseri'de bulunan dev fabrikada çok zengin bir makine parkı bulunduğunu da belirten Döner, "Avrupa'nın en son teknolojiyle donatılmış makinelerini kulanarak üretim yapıyoruz. Dünya mobilya sektörünün önemli ülkeleri olan İtalya ve Almanya'da hangi makineler kullanılıyorsa, bizde de aynı yüksek teknoloji kullanılıyor," diyor.
İlk kurulduğu günlerde mutfak sektörüne hizmet veren Ermaş, son altı aydır mobilya sektörüne de el atmış durumda. Yatak odaları, genç odaları, vitrin grupları ve çeşitli aksesuvarlarıyla Türkiye'deki alışılagelmiş mobilya anlayışına değişik bir boyut kazandırmayı hedefleyen Ermaş, özellikle değişik renklerdeki ürünleriyle hayli ilginç bir koleksiyona sahip. Firma sektördeki konumu konusunda da bir hayli iddialı. Mutfak sektöründe bir numara olduklarını söyleyen yetkililer gerek fuarlarda gerekse de shoowroom'larında sergiledikleri ürünlerinin bu iddialarını kanıtladıklarını belirtiyor. Mutfak ve mobilya alanında satışlarının çok yüksek olduğunu söyleyen Ermaş Dış Ticaret Müdürü Metin Döner, bu satışlar karşısında müşterilerine iyi hizmet vermek için tüketici hattı açma zorunluluğu hissettiklerini de belirtiyor. Tüketicilerine ürünlerini sattıktan sonra da hizmet verdiklerini söyleyen Döner, "Çok nadir olmakla beraber ürünlerimizde yaşanan sorunlarla bire bir ilgilenerek dört dörtlük bir memnuniyet sağlamayı amaçlıyoruz," diye konuşuyor.
Türk ekonomisine ilginç bir sistemle katkıda bulunduklarını da belirten Döner, "Bizim en büyük amaçlarımızdan biri de ülkemize döviz girdisi sağlamak. Türkiye'deki birçok firma yurtdışından ithal ettikleri ürünlerle ülkemizdeki dövizin yurtdışına çıkmasına neden oluyor, bizim şirket politikamız ise mümkün olduğunca az ithal mal kullanarak hem sektörün yan kollarına hareketlilik kazandırmak hem de döviz girdisini yükseltmek," diye konuşuyor.

Yazarlar